RAMČILOVIĆ PREDSTAVIO “ZBIRKU PJESAMA” I “ZBIRKU DRAMA”

Reho Ramčilović

Profesor Reho Ramčilović je u programu Radija Petnjica rekao da je nova Zbirka pjesama i Zbirka drama plod dugogodišnjeg rada.

“Drugo urađeno izdanje izmijenjeno je dosta, i  zastupljene su rodoljubive pjesme, jedan broj legija, opisne pjesme i jedan dio pjesama je namijenjen za mlađu populaciju. Pisao sam za svaki uzrast, za sve ljubitelje knjige i književne riječi“, kazao je Ramčilović.

On se zahvalio donatorima, prije svih Opštine Petnjica na čelu sa predsjednikom Agovićem i CEKUM Podgorica.

Realizaciju i izdavanje Zbikre drame, u potpunosti finansijski je podržao Fond za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore.

„Dvoumio sam se da objavim zbirku drama, znajući da skoro niko u našem kraju, a i šire nije napisao takvu zbirku. Smogao sam snage i hrabrosti da objavim četiri drame, a imam još napisanih. Inspiracija mu je pozorišno društvo „Divan“, jer sam sa njima nastupao širom Crne Gore i vani”, rekao je Ramčilović.

Dramu su originalne i autentične, govore o našoj zbilji i imaju duboku poruku – da se odbaci sve što je negativno, a da sve što je pozitivno prihvati.

„Sve četiri drame su izvođene na pozornicama, osim Hasanaginice koja je tragedija i ona je djelimično bila prilagođena za Dan Opštine, Dan kulture i Dan škole u Petnjici.
Ostale drame su se izvodile od Ulcinja do Plava, Luksemburga, Švajcarske, Bosne, Makedonija“, zaključio je Reho Ramčilović.

ENKO KORAĆ