LATIĆ ODGOVORIO MUHOVIĆU: DA STE PITALI MINISTRA, ZNALI BISTE DA AVIOLINIJE NE UGOVARA ON, VEĆ AERODROMI CG I KOMPANIJE

Predsjednik olmadine SD-a Petnjica Refik Latić, reagovao je na navode člana Predsjedništva BS, Adnana Muhovića. Reagovaje prenosimo u cjelosti.

“Da ste se gospodine Muhoviću raspitali i kod ministra saobraćaja, uvaženog gospodina Nurkovića, sigurno bi dobili odgovor da je ovaj proces realizovan u saradnji Aerodroma Crne Gore sa aviokompanijom iz Luksemburga, našom ambasadom, i udruženjima naših građana u Luksemburgu koji su i inicirali ovu ideju.

Jasne su nadležnosti Ministarstva, kroz određivanje strateških pravaca i ciljeva razvoja ukupne saobraćajne politike, ali pregovori o otvaranju linija sa komercijalnim aviokompanijama sprovode Aerodromi Crne Gore.

Dakle, to je istina koju želimo reći radi javnosti a ne radi vas koji želite svaki, pa i ovaj interes naroda da ispolitizujete, što veoma često škodi prije svega Bošnjacima u Crnoj Gori i van nje.

Ovom prilikom pozivamo sve aktere na političkoj sceni kao i našu dijasporu, da dodatno radimo na prosperitetu naših građana u domovini i van nje,  da zajednički radimo na sličnim projektima, povezivanja u cilju razvoja našeg kraja, na zadovoljstvo svih građana”, zaključio je Refik Latić.