FONDACIJA “ČOVJEK NE UMIRE – ĆAMIL RAMDEDOVIĆ”: STIGLO AUTO HITNE POMOĆI ZA POTREBE PETNJIČANA

Danas je ispred Zdravstvene stanice Petnjica upriličena primopredaja vozila za hitne slučajeve koje je donirala fondacija “Čovjek ne umire” – Ćamil Ramdedovic”, Vozilo je donirano Domu zdravlja Berane, za potrebe Zdravstvene stanice u Petnjici.

Na primopredaji su prisustvovali direktorica Doma zdravlja “Dr Nika Labović”  dr Zuhra Hadrović, predsjednik  Samir Agović kao i predstavnici Fondacije.

Dr. Zuhra Hadrović istakla je zahvalnost Fondaciji na donaciji bolničkog sanitetskog vozila sa ležajem i pratećim sadržajima za potrebe Zdravstvene stanice Petnjica u vrijednosti više od 10.000 eura.

“Vozilo je namijenjenio za transport i potrebe stanovnika Opštine Petnjica, i to je samo jedan u nizu plemenitih donacija koje je, ova porodica, našeg uvaženog i bivšeg zaposlenog u Domu zdravlja Berane donirala. Nadam se da ćemo ovakvim povodom biti i na drugim skupovima”istakla direktorica Hadrović.

Ona je dodala da su iz Fondacije  obećali da je ovo tek početak saradnje.

Predsjednik Samir Agović je istakao da je Fondacija skoro donirala vozilo za prevoz učenika.

Na ovaj način su pokazali još jednom, da žele da pomognu Petnjici. Oni su kao porodica poznati da su humani i plemeniti i da žele da pomažu razvoj svog kraja.
Kao predsjednik Opštine, dužan sam da izrazim zahvalnost za sve što su učinili, posebno da naglasim podršku direktorke Hadrović, koja je sa svojim timom danas ovdje, koja je učinila sve, kako bi konačno ovo specijalizovano auto bilo u Petnjici. Vjerujem da je ovo znak da će se u Petnjici otvorititi Hitna medicinska pomoć. Vlada Crne Gore je to najavila”,  istakao je Agović.

Predsjednik je iskoristio priliku da se zahvali ljekarima u Zdrastvenoj ustanovi Petnjica, koji daju svoj maksimum u zaštiti stanovništva

U ime Fondacije “Čovjek ne umire” Ćamil Ramdedović”, na primopredaji vozila prisustvovali su Besim Sijarić, kordinator Fondacije i članovi, Džemal Ramdedović, Samel Ramdedović i Amela Ramdedović.

Saopštenje Fondacije “ČOVJEK NE UMIRE” Ćamil Ramdedović  prenosimo u cjelosti:

Poštovane građanke i građani, Bihorke i Bihorci, želimo da vas  obavijestimo da je vozilo “Hitno za Petnjicu”, donacija Fondacije „ČOVJEK NE UMIRE”- Ćamil Ramdedović stiglo u Petnjicu, gdje će biti u funkciji i na usluzi građanima a posebno sada u ovim teškim trenucima  za sve nas.

Ovim putem želimo da se zahvalimo predstavnicima u Vladi Crne Gore, na čelu sa premijerom Duškom Markovićem, koji je lično podržao akciju Fondacije Ćamila Ramdedovića, a nadamo se da je ovo samo uvertira za ono što slijedi, a to je otvoranje Hitne službe u Petnjici.

Takodje želimo da se zahvalimo Domu zdravlja u Beranama, gospođi Zuhri Hadrović, na želji da izađu u susret i da naša buduća saradnja bude samo na većem nivou.
Dugujemo zahvalnost i predsjedniku Opštine Petnjica, Samiru Agoviću na dosadašnjem i budućem angažmanu.

Dakle, vozilo je namijenjeno i biće korišteno za sve građane Petnjičkog kraja u teškim trenutcima dopremiće ih do glavnih zdravenih ustanova u Crnoj Gori, u zavisnosti od procjene medicinskog osoblja, naveli su iz Fondacije.

Takođe ističemo da smo spremni da pomognemo i mnogo više u obezbjeđivanju medicinskih uslova, da bi se što adekvatnije pružala medicinska pomoć, kako bi se nastavio humanitarni  rad našeg rahm.Baba  Ćamila Ramdedovića, koji je 40 (četrdeset) godina u najtežim vremenskim i infrastrukturnim uslovima obilazio bolesne Bihorce, gdje im je besplatno ukazivao medicinsku pomoć, kroz injekcije i infuzije.

Ovo je jedan hajrat za njegovo dobro djelo, Allah mu Džennet podario i tamo ga sa svim nasim i nasim dobrim roditeljima sastavio.
Takođe bi željeli da ovim putem pozovemo i nadležne u našoj Opštini, kao i u zdravstvu da udruže snage i da zajednički još više i još brže realizujemo aktivnosti i projekte koji će doprineti sveukupnom boljitku života za naše građane Bihora”, stoji u saopštenju Fondacije.

ENKO KORAĆ