FOTO: NOVO NEVRIJEME UNUŠTILO USJEVE U VRBICI I TRPEZIMA, PADAO GRAD VELIČINE ORAHA

Novo nevrijeme, koje je juče zadesilo područje opštine Petnjica, izazvalo je probleme kako mještanima tako i lokalnoj upravi.

Juče je u kasnim popodnevnim satima grad uništio gotovo sve poljoprivredne usjeve i oštetio infrastrukturu na području MZ Vrbica i Trpezi.

„Samo što smo krenuli da saniramo posledice od nevremena koje je zadesilo našu opštinu prije neki dan, ovo novo nevrijeme će nam zadati mnogo posla. U toku jutarnjih sati sam obišao mjesne zajednice Trpezi i Vrbicu i lično se uvjerio da su posledice zaista katastrofalne. Stanje na infrastrukturi je takvo da se mora intervenisati na svim nekategorisanim putevima, a što se tiče poljoprivrednih usjeva, mislim da će naši poljoprivredni proizvođači ove godine zaista imati veoma mali prihod jer je grad bio veličine oraha i intezivno je padao oko 15 minuta. Komisija će obići teren, a već smo jutros na sastanku u opštini dogovorili da komunalno preduzeće i ostale službe učine sve što je u njihovoj moći kako bi se posledice ovog vremena otklonile na području ove dvije MZ uz raniji dogovor i nalog službama da otklone posledice na onim područjima gdje je nevrijeme u proteklim danima izazvalo problem“, istakao je predsjednik opštine Samir Agović za portal radija.

DENIS BOŽOVIĆ