(FOTO I VIDEO) PORODICI ADROVIĆ NEVRIJEME UNIŠTILO USJEVE

Jako nevrijeme praćeno gradom proteklog vikenda pričinilo je veliku materijalnu štetu porodici Adrović u Donjoj Vrbici u zaseoku Prisoje, izlivanjem Proslopske rijeke, potpuno je uništila poljoprivredne usjeve.

Suko Adrović, koji je u proteklih mjesec dana, sa svojom porodicom mukotrpno radio na imanju oko dva hektara i zasadio poljoprivredna dobra u trenutku mu je sve nestalo.

Adrović očekuje brzu pomoć opštine i države, jer kako kaže, šteta je ogromna i sami je ne mogu nadoknaditi.

“Bukvalno je rijeka prošla kroz vrt, kao što se može vidjeti na slikama i snimku kakav je bio, a kakav je sada, posle nevremena. Sve je bukvalno nestalo za kratko vrijeme, kompletan rad svih nas koji gore radimo je uništen. Ono što voda nije mogla da uništi, grad je uništio. Zasadio sam crveni i bijeli kupus, krompir i pasulj. Prošle godine sam jedanaest hiljada struka posadio i zarada mi je bila oko 4500 eura. Ove godine oko šesnaest hiljada struka kupusa, oko 40 tona kupusa, oko 6000 eura. Takođe, krompir koji sam posadio, na koji sam računao da će imat dvije tone, šteta je oko 7000 eura”, kazao je Suko Adrović za portal Radija Petnjica.
On dodaje da su predali zahtjev opštini, i očekuje da se formira komisija koja bi izašla na teren i da se uvjeri šta je nevrijeme učinilo.

“Želim da ovom prilikom pozovem nadležne opštinske i državne institucije da brzo reaguju i saniraju štetu koliko je to moguće”, zaključio je Suko Adrović.

ENKO KORAĆ