AGOVIĆ OBIŠAO UGROŽENA PODRUČJA OPŠTINE: UČINIĆEMO SVE DA SANIRAMO POSLJEDICE NEVREMENA

Agović u obilasku pogođenih područja

Predsjednik opštine, Samir Agović sa svojim saradnicima, obišao je ugrožena područja koja su stradala u olujnom nevremenu koje je zadesilo područje Bihora prije dva dana.

„Olujni vjetar, kiša i grad, nezapamćenih razmjera, pričinili su veliku štetu kako na infrastrukturi tako i na poljoprivrednim gazdinstvima. Najveću štetu ovo nevrijeme je učinilo Šabanu Babačiću iz Tucanja.

Njemu je praktično uništeno čitavo povrtlarstvo, prilazni put, a ogromna količina pijeska i kamena zatrpala njegovo imanje i samim tim uništila svu letinju. Veliki broj domaćinstava u Donjoj Vrbici je imao veliku štetu.

Prema onom što smo u ovom prvom obilasku mogli da utvrdimo, veliku štetu je pretrpjelo domaćinstvo Suka Adrovića, zatim parcele koje su zasijena od strane Agrokooperative – Vrbica kao i Mustafe Adrovića, Zifa Adrovića, Hima Adrovića i mnogih drugih u Donjoj Vrbici ali i na ostalom području naše opštine. Komisija će ovih dana izaći na teren i ustanoviti razmjeru štete koja je nastala od ovog nevremena.

Stanovnici Azana i Vrševa su takođe imali dosta štete, posebno u zaseoku Ivezića. Opština je reagovala brzo i uputila mehanizaciju komunalnog preduzeća da očisti brojne putne pravce i normallizuje odvijanje saobraćaja. Inače, radi se o oštećenju putnih pravaca i cjevastih propusta gotovo na čitaj teritoriji naše opštine. Nastojaćemo da, u narednom periodu, saniramo i druge putne pravce koji su oštećeni. U ovakvo teškoj situaciji, ovo će biti dodatno opterećene za budžet naše opštine, ali ćemo učini sve što je u našoj moći kako bi otklonili što je moguće više posledica od ovog vremena“, istakao je za portal radija predsjednik opštine, Samir Agović.

DENIS BOŽOVIĆ