OPŠTINSKI OPERATIVNI ŠTAB: KORONA JE U SUSJEDNIM OPŠTINAMA, MAKSIMALAN OPREZ I POŠTOVANJE MJERA NKT!

Opština Petnjica

Juče je održan sastanak Opštinskog operativnog štaba povodom novonastale situacije u vezi sa Covidom 19 koji se pojavio u susjednim opštinama Berane i Rožaje i izazvao uznemirenje građana Petnjice.

Na početku sastanka Predsjednik je pozvao sve građane Petnjice na maksimalnu opreznost i poštovanje svih mjera koje nalaže NKT.

Zatraženo je da Komunalna policija obiđe sve ugostiteljske i trgovinske objekte i provjeri poštovanje preporuka NKT-a.

U cilju poštovanja mjera NKT-a Opštinski operativni štab je definisao i to da stranke predaju zahtjeva mogu vršiti isključivo na šalteru, dok će prijem stranaka biti moguć samo u izuzetnim prilikama, uz obavezno nošenje zaštitnih maski.

Na kraju sastanka jednoglasno su usvojeni sljedeći zaključci:

  1. Da se u uslovima kakvi su sada u okruženju mora strogo voditi računa o preporukama NKT-a o poštovanju fizičke distance i nošenju zaštitnih maski.
  • Nalaže se svim rukovodiocima organizacionih jedinica da obezbijede poštovanje svih preporuka i odluka NKT-a.
  • Da vlasnici ugostiteljskih i trgovinskih objekata strogo vode računa i primjenjuju mjere, a posebno vode računa o nošenju zaštitnih maski kako bi zaštitili zaposlene i potrošače.
  • Apel svim građanima opštine da bez prijeke potrebe ne putuju u susjedne opštine, a kada to moraju da se strogo pridržavaju svih mjera zaštite.