BIHORSKI ŠAHISTI NASTAVLJAJU TAMO GDJE SU STALI PRIJE KORONE

ŠK Bihor

Šahovski klub u Petnjici je nakon pandemije korona virusom nastavio svoje svoje aktivnosti u pripremama za šahovska takmičenja.

U narednom periodu, šahiste iz Petnjice očekuju četiri važna takmičenja u pojedinačnoj konkurenciji, polufinale i finale prvenstva Crne Gore, a u ekipnim, pored ligaškog takmičenja, takmičenje u ekipnom Kupu Crne Gore.

“Nakon pauze izazvane ekipedemije korona virusom, nastavljamo po novom kalendaru takmičenja za 2020. godinu, po kojem je predviđeno da se polufinale odigra u dva grada, Podgorici i Beranama od 19 do 22 juna u tekućoj godini. Najbolje plasirani će steći pravo učešća na finalnom turniru prvenstva Crne Gore.

Ekipni kup po novom kalendaru je predviđen da se održi od 25 do 28 juna u Herceg Novom, dok će ligaško takmičenje održati u dva vikenda najverovatnije u mjesecu septembru.

Nas klub se našao u finansijskim problemima, bukvalno je dovedeno do pitanja učestvovanja na spomenutim takmičenjima.

Na Konkursku za sufinansiranje sportskiskih subjekata u Opštini Petnjica objavljeno u februaru ove godine, uredno smo predali dokumentaciju, ali i nakon pet mjeseci nije došlo do potpisivanja ugovora i donošenja odluke o raspodjeli budžetskih sredstava za predviđene sportske aktivnosti.

Zahtjevom smo tražili da nam se pojasni kada će doći do toga i da li će Opština dodatno pomoći nas klub zbog problema koji su nastali usled pandemije.

Napominjemo da Ministarstvo sporta već drugu godinu za redom ne objavljuje Konkurs za sufinansiranje klubova, već pomoć klubovima prebacuje preko Matičnih saveza. U našem Matičnom savezu kojima smo se obraćali više puta, obavijestili su nas da su oni u obavezu da pomažu samo najbolje klubove, koji se takmiče u Premijer ligi, a za brigu ostalih klubova, treba da preuzme lokalna uprava.

Ukoliko ubrzo ne dobijemo odgovor i ne potpišemo ugovor o finansiranju, naš Šahovski klub neće nastupiti na takmičenjima i što povlači brisanje iz Registra sportskih subjekata”, stoji u saopštenju Uprave Šahovskog kluba Bihor.

E.K.