(VIDEO I FOTO) UPOZNAJTE BIHORKU ADELISU ŠKRIJELJ: MUZIKA JE HOBI, OBRAZOVANJE NA PRVOM MJESTU, ALI ZAPJEVAM ZA PRIJATELJE I RODBINU…

Adelisa Škrijelj

Adelisa Škrijelj, rođena u Luksembrugu, sa svoji 20 godina, oprezno je zakoračila u svijet muzike.

Mladim pjevačima, u potrazi za afirmacijom, nezaobilazna je stanica muzička takmičenja kao što su Zvede Granda. Međutim, ova mlada Bihorka, po očevoj strani iz Lagatora, na prvom mjestu je stavila školu i obrazovanje, a pisanje tekstova i pjevanje je ljubav i hobi. Za portal radija je istakla da se nikada ne bi prijavila na nekom muzičkom takmičenju kao i to da pjeva isključivo na jugoslovenskom jeziku.

https://www.youtube.com/watch?v=dMQBaSqkW4U

“Moj otac je iz Lagatora i svake godine u vrijeme odmora, ja kažem da želim da provedemo odmor u njegovom rodnom kraju kao i u Ulcinju gdje imamo kuću. Rođena sam u Luksemburgu i ovdje sam navikla ali, vuče me rodni kraj moga baba kao i Ulcinj. Tamo se najljepše osjećam”, istakla je Adelisa i dodala da ima još godinu srednje medicinske škole.

“Pjevanjem se bavim od malih nogu. Porodično vaspitanje i moja stidljivost su me usmjerili da na prvom mjestu bude škola i obrazovanje. Stoga nijesam ni razmišljala o prijavi na bilo kojem takmičenju koje mladi pjevači iskoriste kao odskočnu dasku. Po preporuci, posjetila sam Senada Dreševića i njegov studio u Podgorici.

I on a i ja smo zadovoljni saradnjom koju smo ostvarili. Za sada sam snimila četri COVER-a a uskoro izlazi spot za pjesmu Lek. Radi se o tužnoj, ljubavnoj pjesmi koja je za mlade i ona spade u grupu komercijlanih pjesama. Tekst za ovu pjesmu sam pisala ja.

Pored ove pjesme, u planu je da napišem tekst za još jednu pjesmu zajedno sa drugaricom. Meni je ovo hobi, ljubav i zabava, zato i pristup je čista ljubav. Ne želim da mi ovo bude izvor prihoda, barem ne za sada a kasnije, vidjećemo, nikad se ne zna. Moja prva pjesma je bila Pametna i luda od Marije Šerifović i to sam snimala u studiju kod Senada u Podgorici. Za potrebe snimanja odlazim za Podgoricu”, kaže Adelisa, ističući da rado uzme mikrofon i zapjeva na zahtjev prijatelja.

“Imam pozive da pjevam na svadbama, ali to ne radim. Uglavnom kada rodbina pravi neku svadbu, rođendan ili neko drugo veselje, ja uzmem mikrofon i zapjevam. Luksemburška publika, pogotovu Bihorci, odlično me poznaju, a pjevam isključivo na jugoslovenskom jeziku. Prosto me ne vuče da pjevam na bilo kojem drugom jeziku. Najbolje se može iskazati emocija na našem jeziku”, istakla je Adelisa koja ima i poruku za mlade.

“Preporučujem da se mladi ljudi bave muzikom iz hobija, a ne da prave grešku pa da odmah uđu na ekstradnu scenu, jer obično ih to usmjerni u nekom pravcu koji ne priliči vaspitanju i duhu jedne bihorske porodice”, istakla je za portal radija, Adelisa Škrijelj.

DENIS BOŽOVIĆ