NA ŠKOLSKIM POLIGONIMA NOVA RASVJETA, AGOVIĆ: LOKALNA UPRAVA MISLI NA MLADE LJUDE

Samir Agović

Ovih dana petnjička lokalna uprava radi na postavljanju rasvete na školskim poligonima na području Petnjice, Savinog Bora, Tucanja i Vrbice kao i postavljanju rasvete na poligonu u Godočelju.

„Lokalna uprava je posvećena mladim ljudima koji žele da se bave sportom, kako rekreativno tako i profesionalno i u tom pogledu želimo da stvorimo što bolje preduslove oko modernizacije sportske infrastrukture. Kako je javnost upoznata, još ranije smo radili na izgradnji prelijepog terena za sportske aktivnosti u Godočelju i nastavićemo takvim naporima da i dalje stvaramo povoljne uslove za odvijanje sportskih aktivnosti na našim terenima.

U tom smislu želimo da ovih dana inteziviramo naše radove na ugradnji rasvete za sportske poligone kako u školskim dvorištima takao i u Godočelju. Ovo će biti posebno važno za našu najmlađu populaciju, za sportiste, omladinu koja želi da se bavi rekreativno ili profesionalno sportom i time ćemo omogućiti da u noćnim satima u ljetnjim mjesecima, mogu da se odvijaju sportske aktivnosti. Odlučili smo da u svim školama ugradimo ovu rasvjetu.

Dakle, osnovna i Srednja mješovita škola u Petnjici, Savinom Boru, Tucanjama, Vrbici i na stadionu u Godočelju, na stadionu malih sportova koji smo zajedno sa ministarstvom sporta finansirali u prethodnom periodu. Ovo će značajno uticati na poboljšanje uslova za odvijanje sportskih disciplina malog fudbala, odbojke, rukometa, košarke i drugih disciplina koje se mogu odvijati na ovim terenima.

U saradnji sa osnovnim školama Savin Bor, Tucanje i Vrbica, ovih dana radićemo na ugradnji betonskih stubova koji će biti postavljeni kao nosači reflektora i vjerujem da će omladina biti zadovoljna ovim našim aktivnostima. Želim da se zahvalim direktorima škola na dobroj saradnji vezanoj za ove aktivnosti koje sprovodimo i da ćemo nadam se u ljetnjim mjesecima imati sportska dešavanja na ovim poligonima“, istakao je predsjednik opštine, Samir Agović za portal radija.

DENIS BOŽOVIĆ