JAVOROVA: ŠKRIJELJ – DEVASTIRALI SU NAM IMANJE I RADE BEZ DOZVOLE; KONCESIONAR – IMAMO DOZVOLE I SAGLASNOST VLASNIKA

Nihad Škrijelj iz sela Javorova, smatra da je preduzeće Pelengić Trade iz Bijelog Polja, bez ičiji saglasnosti, svojim građavinskim mašinama probio put preko porodičnog imanja.

“Kada sam zatekao radnika ove firme kako probija put preko naše zemlje, odgovorio mi je kako su mu iz njegove firme rekli da je sve to državna imovina i da se ne opterećuje. Prema mom saznjanju, riječ je o koncesionaru koji ima dozvolu za eksploataciju šume sa tog područja, tačnije sa područja Golubovca”, rekao je Škrijelj.

On je dodao da su mašine bjelopoljskog preduzeća uzurpirali i opštinsko zemljište.

“Radnici su pokušali da sa druge strane sela naprave prilaz šumi, međutim mještani im to nijesu dozvolili, pa su prešli na naše imanje. Sve mi ovo govori da nemaju saglasnost ni od opštine. Opština je ovaj put pokušala da upiše kao svoj, a kao odgovor na sve to, ja sa svojom braćom od stričeva smo pokrenuli postupak kod Uprave za nekretnine”, rekao je Škrijelj.

Iz kompanije Pelengić Trade saopštili su Radiju Petnjica da su sa radovima ušli u imanje Škrijelja ali tvrde da im je za to dao saglasnost upravo Elvis Škrijelj.

“Podnijeli smo zahtjev za vlaku i ona nam je odobrena i sa nama su bili ljudi iz Uprave za šume PO  Petnjica. Tačno je da smo vrlo malo, u dužini od 50-tak metara, prešli preko imanja Elvisa Škrijelja i on nam je dao za to saglasnost. Tvrdio je da je njegovo i pored toga što iz Uprave za šume misle iako nijesu sigurni, da je zemljište državno. U svakom slučaju, mi smo sa gospodinom Škrijeljom, koji radi u Budvi, postigli dogovor za dio njegovog imanja, a sve ostalo je državna imovina i za radove imamo saglasnost i ugovore”, istakao je za portal radija vlasnik Pelengić Trade iz Bijelog Polja, Ratko Pelengić.

DENIS BOŽOVIĆ