NVO LIBERALNI POREDAK: NE DOZVOLIMO ČOJSTVU I JUNAŠTVU DA POSTANU ENDEMIČNE VRSTE

Lion Hodžić

NVO Liberalni poredak iz Petnjice i njen predsjednik Lion Hodžić, čestitali su građanima Crne Gore Dan nezavisnosti.

Lion Hodžić

“Stih “Crna Gora jes’ malena, al’ je časna i poštena” dobije drugačiju dimenziju kad se shvati činjenica da Crnu Gora nijesu ni vlast ni opozicija, ni crkva, a ni džamija. Nije onaj koga iz nekih nama znanih razloga slijedimo, već je društvo koje u njoj živi i ono šta ono slijedi, a u nazivu je djela Marka Miljanova.

  1. maj 2006. godine je datum koji je urezan u srca svih nas. Tog dana smo ostvarili ideal koji se prenosio sa generacije na generaciju skoro 100 godina. I nije važna ta diskrepancija, čak ni jubileji. Bitna je činjenica da će Crna Gora vječno da bude ono što je postala tog dana, te godine kad smo vratili oduzeto svima koji ođe žive – Crnogorcima, ali i onima koji se trenutno osjećaju drugačije. Od tog momenta, đe god otišli, imamo čemu da se vratimo.
  2. maj 2006. godine je dan koji je imepartiv da ne dozvolimo čojstvu i junaštvu da postanu endemične vrste. Time su se generacije prije nas ponosile i u najtežim momentima. Naši trenuci su ipak malo lakši. Manje snage nam treba da nas odbranimo od nas samih, nego kad smo morali da branimo nas od njih tamo nekih.

Crnu Gora nijesu ni vlast ni opozicija, ni crkva, a ni džamija. Nije onaj koga iz nekih nama znanih razloga slijedimo, već je društvo koje u njoj živi i ono šta ono slijedi, a u nazivu je djela Marka Miljanova.

Crna Goro, srećan ti dan nezavisnosti. Vječna da si, jer nemamo kome drugom da se vratimo, ni mi, a ni oni”, stoji u čestitki NVO Liberalni poredak.