BRZA VOŽNJA KROZ PLANDIŠTE NE PRESTAJE, MJEŠTANI UPOZORAVAJU: STAVIĆEMO BETONSKE LEŽEĆE POLICAJCE

Plandište

Problem mještana Plandišta zbog brze vožnje nesavjesnih vozača se nastavlja.
Nedostatak trotoara i ulične rasvjete predstavlja dodatni problem, pa su pješaci životno ugroženi u dnevnim i večernjim satima.

Plandište

Nakon pisanja portala Radija Petnjica o nesavjesnoj brzoj vožnji kroz to naselje, policija je reagovala povremenim postavljanjem patrole, ali problem nije riješen.

Mještanin Plandišta Avdulah Muratović kaže da brza vožnja ne prestaje.

„Policija u Petnjicu dođe na Plandište i radi svoj posao, ali su bespomoćni da to urade bez radara. Ovom prilikom želim da uputim posljednji apel ministru Nuhodžiću i direktoru Uprave policije Veljoviću, da se stane na kraj našim problemima. Ukoliko se ne riješe problemi, mi ćemo biti prinuđeni da pravimo betonske ležeće policajce. Ne znam šta da radimo“, rekao je Muratović

Na tom putnom pravcu se asfalt je pun tragova od kočenja i deformisanih bankina.

Rasim (Mika) Muratović, čija je kuća pored puta, kazao je da brza voznja ugrožava kretanje pješaka, a posebno djece.

“Strah me je da mi dijete izađe na ulicu i ode pješke do Petnjice. Trotoara nema, rasvjete nema, ležećih policajaca nema, plus brza vožnja. Od kad je urađena magistrala, stradalo mi je desetak kokošaka upravo zbog brze vožnje. Poslije mi je izvinjavaju“, kaže Rasim Muratović.

Mještanin Plandišta Samir Muratović kaže za portal Radija Petnjica da je najveći problem to što nema trotoara.

„Opština mora imati prioritet i naseljima iz prve zone da obezbijede trotoar u dužini od 300 metara kako bi i djeca, njih 50 odavde, moglo da ide sigurno u školu”, kaže Samir Muratović.

On dodaje da mještani ne žele da budu policajci.

„Ukoliko se ne riješe problemi pokrenućemo peticiju za izgradnju trotoara.Putnik mora da ima trasu kojom će da se kreće, jer velike probleme svi imamo, to mora da se riješi kao što rade u ostalim gradovima“, zaključuje Samir Muratović.

ENKO KORAĆ