PUT PREMA BARAMA RIJEŠIO PROBLEM MJEŠTANA: ZAJEDNIČKA AKCIJA OPŠTINE I HALILA AGOVIĆA

Predsjednik opštine Petnjica Samir Agović zadovoljan je što je Petnjica kroz pandemiju prošla bez zaraženih građana korona virusom. Smatra da je u proteklih dva mjeseca najvažnije bilo sačuvati živote, ali da Petnjica nije stala u ispunjavanju ostalih lokalnih obaveza.

Samir Agović

„Komunalno preduzeće je radilo na nasipanju putnih pravaca, dok je Služba žaštite imala pune ruke posla gašenjem požara, a Komunalna policija radila je svoje redovne poslove na zaštiti javnih površina“, saopštio je predsjednik.

Lokalna uprava je ovih dana intezivnije nastavila sa radovima na rješavanju infrastrukturnih problema.

„Jedan od ključih prioriteta lokalne uprave i građane zaseoka Bare u mjesnoj zajednici Tucanje je put koji smo riješili na kvalitetan način.

„Realizacija zahtjeva od strane građana predhodila je humana akcija Halila Agovića iz Luksemburga, koji je finansirao eksproprijaciju zemljišta u iznosu od 15.000 eura. Halil Agović je ovim omogućio lokalnoj upravi da raspiše javni poziv i pronađe izvođača radova u ovaj posao“, ističe prvi čovjek opštine.

Opština će finansirati proboj puta, nasipanje puta i ugradnju cijevi i izgradnju kanala, i cijela investicija će koštati 30.000 eura.

Osim ovoga, lokalna uprava i Komunalno preduzeće obavljaju svoje aktivnosti u Radmancima.
“Prije nekoliko dana objavili smo javni poziv za izbor najbolje ponude za izgradnju lokalnih puteva. Vrijednost će biti oko 520.000 eura. U tom smislu želim da istaknem aktivnosti naše dijaspore i prilika je da im se zahvalim“, zaključuje Samir Agović.

Brat Halila Agovića, Mujo Agović se zahvalio predsjedniku i svom bratu na izgradnji puta prema mještanima Bara.

„Želio bih ovim putem da se zahvalim predsjedniku Opštine Samiru Agoviću i njegovim saradnicima, koji su smogli snage, razumijevanja i hrabrosti da uđu u poduhvat, koji nije mali. Pomogli su nam u realizaciji proboja puta koji će nam svima značiti mještanima Bara. Bavimo se poljoprivredom i put će nam pomoći da nastavimo lakše da radimo“, zaključuje Mujo Agović.

ENKO KORAĆ