EMIL MURATOVIĆ: RENOVIRALI SMO RESTORAN I RESETOVALI SE, A SADA NA POSAO

Odlukom Nacionalnog koordinacaionog tijela, ugostiteljski objekti u Petnjici počeli da rade, uz  poštovanje propisa NKT-a.

Vlasnik Restorana Merak, Emil Muratović, kazao je za portal Radija Petnjica da u toku zabrane rada ugostiteljskog objekta, kriza je uticala na poslovanje u ogromnoj mjeri.

“Dva mjeseca smo bili zatvoreni i nijesmo imali obrta, ali kako svi tako i mi, odmarali smo i resetovali se. Već 17 godina radimo ovaj posao i nikada nijesmo stali, jedino sada u toku korona virusa. Pauzu smo iskoristili da uredimo i renoviramo prostorije, nadam se da ćemo raditi bez problema”, rekao je Muratović.

“Spremni smo da poštujemo mjere koje su na snazi, pripremili smo neophodne uslove i materijale za dezinfekciju i zaštite radnika na radu”, ističe Emil Muratović.

On je dodao da je država pomogla tako što je firme oslobodila od plaćanja poreza za radnike.

“Zahvalnost Vladi Crne Gore i Nacinalnom koordinacionom tijelu zato što je raspodijelila sredstva za mala i srednja preduzeća. Država Crna Gora je odlično reagovala na situaciju povodom korona virusa, na pravi način je odbranila Crnu Goru bez velikih posledica i stala na stranu svog naroda. Želim takođe ovom prilikom da iskažem zahvalnost medicinskom osoblju u državi, koji su sve svoje kapacitete uložili da bi spasili ljudske živote. Jer pomoću njihovih ruku Crna Gora će uskoro biti korona free destinacija”, zaključuje Emil Muratović.

ENKO KORAĆ