AGOVIĆ OBIŠAO UGROŽENA DOMAĆINSTVA: OPŠTINA I VLADA ĆE POMOĆI U SANIRANJU ŠTETE

Jak vjetar je danas, između 13 i 14 časova, nanio veliku štetu gazdinstvima na području opštine Petnjica.

Tim povodom, ugrožena domaćinstva je posjetio predsjednik opštine, Samir Agović koji je za portal radija istakao da je velika šteta posebno na području MZ Savin Bor, Dašča rijeka, MZ Vrbica i MZ Kalica.

Samir Agović

„Upravo sam se vratio sa terena i lično se uvjerio da su mnogi pomoćni objekti stradali a da u ovom trenutku, prema informacijama sa kojima raspolažemo, tri kuće su otkrivene i to Jupa Škrijelja u Daščoj rijeci, Huseina Hodžića i Hakije Taraniša u Gornjoj Vrbici.

Veliki broj je oštećenih pomoćnih objekata, garaža, sjenjaka tako da će komisija u narednim danima imati sigurno dosta posla i znaće se pravo stanje kolika je šteta nastala tokom ovog nezampaćenog nevremena.

Inače, i najstariji stanovnici ovih sela nijesu mogli potvrditi da je ovakav vjetar i ove jačine duvao i da je izazvao ovoliko štete na brojnim gazdinstvima na ovim područjima. Vjerovatno ćemo u toku sjutrašnjeg dana, imati više informacija i znati koliko je štete bilo na ostalim djelovima naše opštine.

Brojni plastenici su takođe stradali što je još jedna potvrda da je ova prirodna pojava izazvala dosta štete i pokušaćemo, kada sagledamo kroz rad komisije, kako i na koji način možemo pomoći poljoprivrednim proizvođačima.

U ovom trenutku, najvažnije je istaći da nije bilo stradanja a bio je veliki rizik. Ali, na svu sreću, nije se desio ni jedan incident. Mnogi krovovi sa garaža i pomoćnih objekata, na desetine metara su letjeli i vrlo lako se moglo desiti da neko strada. Vjerujem da će svi ovi građani, koji su pretpjeli štetu, ipak shvatiti da je to realnost da se dešava i da je najvažnije da niko od njihovih članova porodice nije stradao.

Sve ostalo ćemo, u periodu koji je pred nama, sanirati i pokušati da pomognemo i sa nivoa opštine i sa nivoa ministarstva koje je je zaduženo za ovo. Znači, svim građanima poručujem da ćemo uraditi sve što je u našoj moći i da će u rekordnom roku komisija obići i sačiniti procjenu štete na svim gazdinstvima“; istakao je Samir Agović za portal radija i dodao da ni u večerinjim satima električne energije nema u Gornjoj Vrbici zbog polomljenih stubova.

DENIS BOŽOVIĆ