KORONA ODLOŽILA PRVOMAJSKE SUSRETE U LUKSEMBURGU

Pandemija izazvana korona virusom je spriječila održavanje kulturnih, sportskih i mnogih drugih dešavanja.

Međutim, jedna manifestacija, odnosno njeno neodržavanje, kao da neopaženo promiče – Prvomajski susreti u Luksemburgu, susreti koje organizuje ZK Bihor već devet godina za redom.

Ovog maja su trebali da budu jubilarni, deseti susreti – teferidž. Luksemburški grad Tetanž, i zelena trava sportskog  terena „Viktor Maršal”, biće uskraćeni da osjete tradiciju i duh Bihora.

Ovaj teren je navikao da Prvog maja, umjesto sportskih krampona kopačkih patika svojih fudbalera, osjeti toplotu Bihoraca dok, uz pjesmu i igru, izvode tradicionalna kola. Ovo su dani kada se Petnjica i Bihor na kratko presele u Tetanž.

Čak i oni iz zavičaja pohrle da posjete ovaj događaj i donesu sa sobom dio rodnog kraja. Esko, Hamdija, Medo, Nino, Raif, Faiz, Ernad – Ero, Remzija, Džeko, Sead, Sabrija i još više stotine i nešto članova ovog udruženja, su uzvratili udarac koroni za to što im nije dozvolila da organizuju jubilarni, deseti, susret, pa su se, opet u duhu humanosti i patriotizma, pridružili borbi protiv ovog opakog virusa donacijama svojoj matičnoj državi, Crnoj Gori. Ostaje nam da vidimo da li će ova družina deseto okupljanje organizovati u ovoj godini, ili će ipak prolongirati njegovo održavanje za maj sledeće godine

DENIS BOŽOVIĆ