KUD BIHOR NA ONLINE SMOTRI FOLKLORNIH ANSAMABALA CRNE GORE

KUD BIhor u Jajcu

KUD Bihor iz Petnjice, učestovaće u prvoj online smotri folklornih ansambala Crne Gore koja se održava od 29.aprila do 2.maja.

Učešće na prvoj online smotri, osim petnjičkog KUD-a, učešće je uzelo još deset folklornih ansambala iz Crne Gore kao i po jedan predstavnik iz Hrvatske, BiH i Makedonije kao specijalni gosti. KUD Bihor, uz po jedno folklorno društvo iz Pljevlja i Berane, predstavljaće sjeverni dio Crne Gore.

„U vrijeme kada nas je korona odvojila od pozornice i prilike da izvodimo naše tradicionalne igre, sa zadovoljstvom smo prihvatili učešće na prvoj online smotri. Sve čestitke Predragu Šušić i KUD Nikola Đurković iz Kotora na fenomenalnoj ideji i uspješnoj realizaciji“, istakli su iz uprave KUD-a Bihor i dodali da očekuju poziv za učešće online festivalu u Sarajevu.

Prvu online smotru folklornih ansambala organizuje FA „Nikola Đurković“ iz Kotora.  Svako veče nastupaju po dvije večeri sa snimljenim materijalnom i to se emituje na You Tube kanalu kotorskog ansambla od 18 časova.

DENIS BOŽOVIĆ