BOŠKOVIĆ PRIHVATIO INICIJATIVU AGOVIĆA DA VOJSKA POMOGNE OKO NABAVKE MEHANIZACIJE

Predsjednik Opštine Petnjica Samir Agović je kazao da je održan izuzetno važan sastanak sa Ministrom odbrane Crne Gore Predragom Boškovićem.

“Snažna je poruka ministra odbrane i njegovih saradnika da je Crna Gora u svim situacijama sa njenim građanima. Prilika je bila da uputimo zahvalnost Vladi za brigu koja je pokazala za sve građane Crne Gore, posebno za ljude koji su bili u inostranstvu i na bezbjedan način došli do svojih kuća.

Drugi dio sastanka je bio posvećem razvojnim planovima. Iskoristili smo priliku da ministru kandidujemo nekoliko zahtjeva naših gradjana i lokalne uprave i očekujem da će u narednim mjesecima doći do realizacije tih projekata, a tiču se ruralne infrastrukture naše opštine.

Razgovarali smo o tome kako smo i na koji način kao lokalna vlast reagovali u situaciji pandemije. Zaključili smo da smo dobro reagovali i da smo upravljali krizom na kvalitetan način.

Vjerujem da način i odgovor Vlade Crne Gore, da i u ovakvim situacijama dolaze čelni ljudi iz Vlade i da su sa gradjanima, pokazuje ozbiljnost i odgovornost prema gradjanima i prema našoj opštini.

Sagalasili smo se da ćemo veoma brzo imati predstavnike inžinjerske jedinice koji će obići teren i odrediti se prema našim zahtjevima koji su konkretni za realizaciju naših zahtjeva.

Obratili smo se ministru da nam pomogne oko nabavke mehanizacije koja u ovom trenutku nije potrebna vojsci Crne Gore. Ministar je prihvatio našu inicijativu za to.

Još jedna zahvalnost ministru Boškoviću za sve ono što je i u prethodnim godinama uradio i kao ministar prosvjete“, zaključio je predsjednik opštine Samir Agović.

ENKO KORAĆ