NAJLJEPŠA KANCELARIJA U PETNJICI: RADNI PROSTOR KATASTRA KAO BOTANIČKA BAŠTA

Kancelarija Katastra

Kada bi se birala najljepša kancelarija opštinskih i državnih ustanova, prostorija Uprave za nekretnine u Petnjici, ako ne na prvom mjestu, sigurno bi bila u top 5.

Naime, pored redovnih radnih obaveza i aktivnosti, zaposleni ove kancelarije su uspjeli da odvoje vrijeme i svoj radni prostor oplemene različitim vrstama saksijskog cvijeća.  Ovo je svojevrsni dokaz da se može spojiti posao i zadovoljstvo, kao i da ne mora da važi ustaljeno mišljenje da su sve kancelarije u znaku strogo poslovnog enterijera.

Kada klijent zakorači u prostorije Uprave za nekretnine, ne može se oteti utisku da se našao u nekoj mini botaničkoj bašti. Odmah na ulazu, osim osmijeha i dobrodošlice osoblja kancelarije, dočekaju ga različite vrste cvijeća, koje oplemenjuju ovaj prostor i čine ga još toplijim i gostoprimljivijim.

Evidentno je da zaposleni ulažu dosta ljubavi i truda u gajenje ovih biljaka, čineći svoj radni prostor veoma prijatnim ambijentom, kako za njih same, tako i za klijente koji dolaze da bi ispunili svoje obaveze u Upravi. Opšti utisak je teško opisati, jer sami ambijent djeluje veoma pozitivno na duh i osjećaj posjetioca i lako se da pomisliti, gledajući hortikokulturu ovih prostorija, da bi tu uspjelo čak i palmino drvo.

Kako smo nezvanično saznali, glavni “krivac” za botaničku kancelariju je službenik Ibro Rastoder.

Još jedan dokaz da se, uz malo truda, volje i osjećaja za lijepo, može oplemeniti svaki prostor, bez obzira na njegovu prvobitnu namjenu.

DENIS BOŽOVIĆ