MUKE MJEŠTANA PLANDIŠTA: KROZ NASELJE VOZE PREKO STO NA SAT, NEKO ĆE POGINUTI, A POSLIJE JE KASNO ZA REAKCIJU

Plandište

Mještani prigradskog naselja Plandište već dugo vremena se suočavaju sa velikim problemom za koji svi znaju, ali se malo o tome govori.

Put prema Beranama, u ovom dijelu Petnjice je ravan i bez krivina i predstavlja izazov za nesavjesne vozače koji često razvijaju brzine neprimjerene naseljenom mjestu.
Problem mještana, takođe predstavlja i nepostojanje trotoara, pa su pješaci životno ugroženi. Uz to, u ovom naselju nema ulične rasvjete.

Mještanin Plandišta Avdulah Muratović kaže za portal radija da je brzina nesavjesnih vozača veliki problem.

„Pored magistrale nemamo trotoar, nemamo uličnu rasvjetu, postoje izlazi za auta koji su veoma rizični, preko sto na sat se vozi. Djeca su pored puta, neko će da pogine zbog nebrige nadležnih, ne smijemo da izadjemo na put“, kaže Muratović.

„Dostaviću i snimke ako treba da se svi uvjere da imamo ozbiljan problem. Žalio sam se policiji, oni kažu da ne mogu ništa. Nemaju radara, nemaju auto, ljudi primaju plate… Za šta ih primaju niko ne zna. Oni bi trebali da čekaju u naselja, a ne u Gusarama i kod Doma.

Nekoliko puta sam išao u policiju i niko pažnju nije obratio, jer ako neko pogine, poslije će biti kasno. Neko morati snositi odgovornost“, govori Muratović.

U prethodnom periodu,bilo je nekoliko saobraćajnkih incidenata u kojima, srećom, niko nije stradao.

Muratović kaže da je njegov brat, koji je odbornik u lokalnom parlametu u ime Bošnjačke stranke, uputio zvaničan dopis komandiru Područne jedinice policije u Petnjici Alenu Kočanu povodom ovog problema i da zvaničnog odgovora nema već pola godine.

“Kazali su mi u policiji da su tražili od Ministrastva unutrašnjih poslova radar i auto i da oni neće da odobre, a da li je to istina, ne znam. Na kraju ćemo biti primorani da blokiramo saobraćaj”, kaže Muratović.

On je dodao da, osim brze vožnje, veliki problem je i upotreba neregistrovanih vozila.

„Išao sam i do Berana i žalio se zamjeniku policije za saobraćaj Božoviću i poslali su ljetos policiju. Za sat vremena ta patrola je napisala 40 kazni na Plandište“, zaključuje Avdulah Muratović.

ENKO KORAĆ