BD FOND POMAŽE OPŠTINAMA NA SJEVERU CG I NE ODUSTAJU OD STIPENDIRANJA STUDENATA

BD Fond

Bošnjačko donatorski fond iz Luksemburga donirao je 2.000 eura za potrebe borbe protiv korona virusa u opštini Petnjica. Oni su, takođe,novčano pomogli Rožajama, Beranama i Bijelom Polju sa uplatom od po 1.000 eura.

„Naše je želja bila da novac dobiju najugroženiji u ovom trenutku. Apsolutno ne postavljamo nacionalno pitanje, to nam je nebitno. Zato smo donaciju uputili prema Domu zdravlja u Beranama, jer oni imaju filijalu u Petnjici i na neki način ide na dobro svim građanima Bihora“, ističe predsjednik BD-fonda u Luksmburgu Enver Korać.

U Bijelom Polju novac će se dostaviti Crvenom krstu, dok u Rožajama humanitarana pomoć će biti realizovana preko Merhameta.

U Petnjici realizacija humanitarne pomoći će biti preko socijalnog biroa.

U vremenu kada je borba protiv korona virusa prioritet, BD-fond ipak nije odustao od stipendija studentima. Iznos stipendija za ovu godinu će biti 10.950 eura kako i prethodne godine.

„To je dugoročni projekat i mi ne možemo sada da odustanemo, studenti će i ove godine dobiti stipendije, bez obzira što je nastava obustavljena zbog korone virusa“, kaže Korać.

On se zahvalio članovima BD-fonda koji su se odazvali akciji prikupljanja novčanih sredstava u trenucima kada je najpotrebnije u borbi protiv korona virusa“, zaključuje  Korać.

E.K.