BORBA PROTIV COVID 19: DONACIJA “IZ PLAV I GUSINJE SJEVERNE AMERIKE” I “BC PLAV – GUSINJE” – PETNJICI 5.500 DOLARA

Islamska zajednica Plav i Gusinje u Sjevernoj Americi i Bošnjački centar Plav-Gusinje su,  humanitarnom akcijom u Sandžaku, Crnoj Gori, Kosovu i Bosni i Hercegovini daju doprinos u borbi protiv virusa Covid19.

Smajlje Srdanović, predsjednik Islamske zajednice je za portal radija Petnjica kazao da je pomoć opredijeljena kako državnim institucijama tako i stanovništvu preko humanitarne organizuje CHR Hajrat u Crnoj Gori i južnom Sandžaku.

“Odbor Islamske zajednice Plav-Gusinje u New Yorku pokrenuo je akciju prikupljanja novčanih sredstava koja su, između ostalog opredijeljena za Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti u Crnoj Gori od 15.000 dolara, odredjenim lokalnim upravama u Crnoj Gori kao i Medresi Mehmet Fatih u Podgorici”, rekao je Srdanović.

Uz pomoć Centra za humanitarni rad  Hajrat u Petnjici, Beranama, Rožajama i Bijelom Polju, IZ u New Yorku je opredijelila novčana sredstva za lokalne uprave.

“Za opštinu Petnjica ukupno je opredijeljeno 5.500 dolara. Akcija na teritoriji Petnjice će biti realizovana preko Centra za humanitarni rad Hajrat, gdje će dio sredstava biti uplaćen lokalnoj upravi od 2000 dolara, a dio podijeljen u vidu osnovnih namirnica najugroženijem stanovništvu od 3.500 dolara”, kaže predsjednik odbora Srdanović.

“Pomoć se ne odnosi samo na Bošnjake, nego i naše komšije koja će biti uručena lokalnim upravama u Beranama i Andrijevici. Srdačno želim da se zahvalim na masovnom odazivu i solidarnosti koju su donatori kroz akciju prikupili 93.500 dolara pokazali humanost u borbi protiv korona virusa”, zaključuje Srdanović.

ENKO KORAĆ