DIJASPORA CRNE GORE IZ LUKSEMBURGA NIJE ZABORAVILA BUKOVICU KOD PLJEVALJA

Medo latić i Reis Rifat Fejzić

U okviru pomoći dijaspore Crne Gore iz Luksemburga svojoj domovini u vrijeme pandemije izazvane zarazom virusom korona – i Bukovici kod Pljevalja upućena je finansijska pomoc od 3. 800,00€. To je iz paketa pomoći od 80.800.00€ koje su prikupili ugledni biznismeni u Luksemburgu, porijeklom iz Crne Gore, te članovi i prijatelji ZK Bihor.
Znajući kroz kakve je nevolje prolazio ovaj kraj, još od ranih devedesetih, bilo je moralno sjetiti se njih i u ovom teškom vremenu uputiti im pomoć.
Ovu pomoć u prehrambenim artiklima i sredstvima za ličnu higijenu u vrijednosti od 3. 800.00€, lično je trnasportovao i uručio Reis IZ u Crnoj Gori Rifat ef. Fejzić, koji je usput stanovnicima Bokovice donirao i sjemena za proljećnu sadnju.
Ugledni biznismen iz Crne Gore koji živi i radi u Luksemburgu i član Savjeta za saradnju sa dijasporom Crne Gore – Edin Medo Latić, koji je i pokrenuo inicijativu za pomoć ovom kraju, izjavio je:
Bukovicu, bar do sada, nije zaobišla ni jedna muka koja je dolazila i prolazila kroz Crnu Goru. I tim ljudima, bez obzira na nacionalnu i vjersku pripadnost, treba pomoći.
Ovom pomoći mi im šaljemo poruku da nisu sami, da mislimo na njih i da ćemo uvijek, u okviru naših mogućnosti pomagati. Moramo ostati ljudi i mijenjati navike u ponašanju i umjesto mržnje i kojekakvih gluposti pružati ruku pomirenja, pomoći i razumijevanja
– rekao je Latić.

F.S.