FK PETNJICA: HVALA ELSADU ZVEROTIĆU ŠTO SE, DONACIJOM ZAVIČAJU, PRIDRUŽIO POBJEDNIČKOM TIMU PROTIV KORONA VIRUSA

Fuzdbalski klub Petnjica zahvalio se emotivnom porukom proslavljenom fudbaleru iz BIhora Elsadu Zverotiću, koji se donacijom uključio u tim za borbu protiv korona virusa i svega onoga što predstavlja ta borba. Saopštenje  FK Petnjica prenosimo u cjelosti.

“Da sport i sportisti ovaj svijet čine mnogo ljepšim, sadržajnijim, uzbudljivijim, nebrojano je puta dokazano. Civilizacija pamti uspjehe, bodrenje, žal za porazima i željom za revanšima i svakako, velike emocije još od prvih Olimpijskih igara. U ovom našem savremenom dobu, čitava naša planeta prati sport i sportiste. Navija se od srca! Često su radost i tuga pomiješani, nestrpljenje, nadanje i očekivanje su uvijek tu. Sve se ovo ponavlja iz takmičenja u takmičenje, iz borbe u borbu i opet sa istim epilogom. Dakle, poput života, poput rijeke, od pamtivijeka tako to traje. Samo do prije dva mjeseca ili nešto manje, mnogi od nas bili su pored TV-a, na borilištima, na skakaonicama ili bilo gdje drugdje gdje se odvija sportsko takmičenje. Koliko nam je lijepih trenutaka u životu podareno od tih sportista, koliko život nam ljepše izgleda kada to sve pratimo. Kako da shvatimo, da toga više nema? A mi kao članovi fudbalskog tima Petnjica, žalimo jednako sa svima što takmičenja više nema, ali dodatno žalimo što ne treniramo, što ne igramo i što ne pobjeđujemo. Gotovo da svi isto mislimo, samo da je da igramo pa čak i neka gubimo, ali više ne jurimo za loptom, niti se radujemo datom golu, niti žalimo za promašenim penalom, niti dobijenim golom. Sada se borimo svi protiv jednog protivnika Covida 19. Znamo mi da ćemo ga pobijediti i znamo ko nam pomaže da ga pobijedimo, to su naša država, dijaspora, Opština i svi ljudi dobre volje.

 

Elsad Zverotić

Svi smo u ovoj borbi rame uz rame, i naravno, svima hvala. Međutim, mi kao fudbaleri, imamo poseban osjećaj ponosa što su upravo sportisti, a među njima svakako prednjače fudbaleri, svi na prvoj liniji odbrane. Ovog puta bez lopte, ali sa humanim i dostojanstvenim osjećanjima prednjače u doniranju sopstvenog novca za odbranu od Covida 19. Brojni su primjeri velikih fudbalskih zvijezda koje su dali novac i time nedvosmisleno pomogli ljekarima, oboljelim pacijentima, siromašnim ljudima i svima kojima je to trebalo. Mi osjećamo veliki ponos što su to uradili i mnogi fudbaleri koji nose ili su nosili dres naše reprezentacije i naših klubova iz Crne Gore , ali i iz ostalih klubova van naše države. Naš ponos dodatno čini, to što je naš proslavljeni reprezentativac Elsad Zverotić, bio u ovom timu koji se sada bori na način kako smo naveli, dajući time nesebičan doprinos našoj očekivanoj zajedničkoj pobjedi. Nije bilo tako davno, kada smo navijajući za reprezentaciju i bodreći naše momke, radovali se svakom dodiru lopte od strane Zverotića. Njegovi driblinzi, šutevi, centriranja, brzina, snaga, su nam davali nekako veću emociju i poštovanje prema njemu jer on pripada ovom prostoru. Mi, koji najviše volimo fudbal, kako se davno za njega kaza da je najvažnija sporedna stvar na svijetu. Danas fudbal, nije sporedno najvažnija stvar, najvažnija za gledanje i za naše raspoloženje, već je fudbal, a samim tim fudbaleri, treneri i svi oni koji čine dio ove zajednice su stameni oslonac do sad najvećem timu – ljudskoj civilizaciji u ovoj nesvakidašnjoj borbi protiv ove pošasti, koja je zadesila čitavu planetu. Donirajući svoj novac svom zavičaju, a time i svojoj državi, naš najbolji majstor fudbala je pokazao da ima veliko plemenito sportsko srce i zbog toga mu neizmjerno hvala.

Mnogi naši sugrađani su veoma zahvalni Zverotiću na ovoj donaciji, kojom je pomognuto 133 porodice u našem zavičaju. Hvala ti naš ponosu, dragi Elsade. Želimo ti da i dalje pružaš sjajne partije u svom klubu, ličnu i porodičnu sreću. Nama u FK Petnjica bio si i ostao uzor i sa tobom ćemo se uvijek ponositi i radovati sa svim tvojim uspjesima. Sa ovim tvojim dobrim djelom, dodatno si nas obavezao da dostojno slijedimo tvoj životni i sportski put uspjeha, put humanosti i put čovjeka velikog srca.

Sportski pozdrav od nas iz FK Petnjica, uz još jednu najdublju i najiskreniju zahvalnost za sve što činiš i zbog čega postojiš. Naša je želja, da kada to budu prilike dozvolile, posjetiš naš klub i mi ćemo ti tada pokazati koliko nam značiš, a jedan od načina je i ova naša zahvalnost koju upućujemo, ne zbog tebe, već zbog javnosti i zbog našeg iskrenog poštovanja prema tebi”.