HADROVIĆ I KOVAČEVIĆ: PETNJIČANI SE PRIDRŽAVAJU PROPISANIH MJERA, BOLNICA U BERANAMA ZA BOLESNE OD KORONE

U Petnjici je danas održan sastanak predstavnika Opštinskog koordinacionog tijela i dr Zuhre Hadrović i dr Daliborke Kovačević.

“Sa zadovoljstvom mogu da konstatujem da su opštinske službe preduzele sve mjere propisane kroz plan NTK, kao i lokalni zdravstveni plan za Zdravstvenu stanicu Petnjica. Građani su poslušali mjere, kontaktiraju svoje izabrane doktore i izabrane sestre telefonom, bez prijeke potrebe ne dolaze u zdravstvenu stanicu, što je jedna od osnovnih mjera. I još jedan od razloga što smo danas ovdje boravili jeste i taj da upoznamo građane da je Opšta bolnica Berane “korona pozitivna bolnica”, odnosno da će tu da se liječe slučajevi ukoliko dođe do širenja epidemije, a da će se sve druge neodložne stvari, koje se tiču zdravstvenog stanja pacijenata sa područja opštine Petnjica, zbrinjavati u takozvanoj čistoj, Opštoj bolnici Bijelo Polje”, izjavila je dr Hadrović, dodajući da je zadovoljna kako opštinsko nadležno tijelo, u saradnji sa komunalnom i policijom i policijom Crne Gore, vrše kontrolu nad sprovođenjem mjera NKT.

“Ono što je osnovno sada za građane je i distribucija paketa pomoći i ona će biti koordinisana sa opštinskim službama. Svi zajedno ćemo, poštovanjem svih mjera koje su propisane, uvesti ovu epidemiju u neki mirniji tok i bez težih posledica završiti sve ovo što je pred nama. Neophodno nam je još malo strpljenja i da izdržimo ovu tešku situaciju, i nadam se da ćemo se vratiti normalnom i redovnom životu, samo ako budemo disciplinovani i poštovali mjere”, istakla je za portal dr Zuhra Hadrović.

Predsjednik opštine, Samir Agović, je izrazio zadovoljstvo sastankom, navodeći da je dr Hadrović upoznala opštinski tim kako i na koji način se treba ponašati u određenom situacijama, posebno sa pacijentima koji imaju hronična oboljenja.

“Ono što je bitno to je da se pacijenti, koji imaji potrebu za bolničkim liječenjem, upućuju u bolnicu u Bijelom Polju, jer je beranska bolnica namijenjena za liječenje pacijenata oboljelih od korona virusa. Sve naše službe imaju ovih dana pune ruke posla. Ovo je bila prilika da konstatujemo da su i komunalno preduzeće, i komunalna policija, i vatrogasna služba, odgovorili ovom trenutku i bili su odgovorni i aktivni u pružanju pomoći i podrške našim stanovnicima”, istakao je za portal Samir Agović, predsjednik opštine.

DENIS BOŽOVIĆ