POKRET “KURBANI ZA BIHOR” UPLATIO 10.000 EURA ZA POMOĆ NAJUGROŽENIJIMA

Petnjica

Pokret “Kurbani za Bihor” su danas uplatili 10.000 eura BKC u Petnjici kao pomoć najugroženijim u vremenu borbe protiv zaraze od virusa korona.

“U vaktu borbe protiv koronavirusa u humanitarnoj akciji pomoći Bihoru i Bihorcima danas smo uplatili Bošnjačkom kulturnom centru Sandžak u Petnjici 10.000 eura za pomoć svima kojima je potrebna, u lijekovima i životnim namirnicama i za aktivnosti u ovom, za sve nas teškom vremenu”, saopšteno je iz Pokreta.

Koordinator akcije su Almir Mehović iz udruženja Evropa za Opštinu Petnjicu u saradnji sa Fondacijom ČOVJEK NE UMIRE – Ćamil Ramdedović i Bošnjačkim kulturnim centrom Sandžak iz Petnjice.

“Pozivamo naše aktiviste iz pokreta “Kurbani za Bihor”, braću i prijatelje posebno u dijaspori da se uključe u ovu akciju dobra za pomoć Bihoru i našem narodu, u doba koronavirusa i suzbijanju posljedica prouzrokovanih izolacijom kao metodama u borbi protiv ove opake pandemije. Koronavirus je nama trenutno svima poznat. Našem narodu u Bihoru u ovom periodu iskušenja, je potrebna pomoć namirnice, lijekovi, higijena, gorivo itd. te i druge osnovne potrebe za život.

Niko nema odgovora koliko će ovo još trajati, zato draga braćo i prijatelji treba da budemo uz naše i pružimo im pomoć, olakšamo i pokažemo da smo uz njih i ako nas dijeli hiljade kilometara.

Petnjica

Pomozimo sebi, da pomognemo naš narod u ovom vremenu iskušenja i pokažimo humanost i solidarnost onima kojima je najpotrebnije sada.

Budimo svjesni, da u ovo vanredno vrijeme su mnogi ostali bez posla i da su mnoge familije bez materijalnih primanja.  Jedna velika prilika da jedan drugog pomognemo. Jedan ajet glasi: “Ako mislimo da je nesto loše za nas (kao ovaj virus) ono može biti dobro za nas. Allah najbolje zna”. Tako da ne gubimo nadu u milost Allahovu, te da smo Njemu zahvalni što nam je omigućio da smo na strani onih što daju”, zaključuje Almir Mehović.

Donacije možete uplatiti na račun:

Bošnjačka Zajednica-Evropa za Petnjicu

IBAN: DE 78 2505 0180 0900 3702 54 Sparkasse Hannover

Namjenska upotreba: Pomoć Bihoru 2020”

Svi kojima je naša pomoć na Bihoru potrebna a ukoliko je do sada nijesu dobili  za dalju raspodjelu od ovih za sada uplaćenih finansijskih sredstava, a i za informacije i pomoć na licu mjesta možete se obratiti koordinatorima:

Almiru Muratoviću u Petnjici  069-588-134

Kordinatoru Dr. Bekimu Hadžaliću u Bistrici 069-377-607

Arnesu Latiću 069-818-323

ispred NVO VIS LEGIS  Petnjica.

“Koristimo priliku da se srdačno zahvalimo aktivistima CHR HAJRAT,  NVO VES LEGIS, HF HILAL kao i svima koji su do sada dali veliki doprinos i pozvali na pomoć stanovništva u Bihoru pa su se u našem pokretu i uključili u zajedničku akciju.

Pozivamo ostale aktiviste i NVO kojima je naša saradnja značajna i potrebna da se jave u prostorije BKCSu Petnjici koordinatoru Almiru Muratoviću i Bekimu Hadžaliću, kako bi zajedno mogli biti dio ove korisne akcije dobra i za svija nas, a posebno sada u ovom teškom i u neizvjesnom nadolazećem vremenu, a sve za dobrobit Bihora i Bihoraca”, zaključuju iz dijaspore.