POŠTOVANJE ODLUKA: TAKSI U PETNJICI PARKIRAN, BESPLATNO NA RASPOLAGANJU PRIVATNA VOZILA ZA PREVOZ STARIH LJUDI

Taksi parkiran i u Petnjici

Na osnovu novih mjera na sjednici Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti izdata je naredba o zabrani taksi prevoza u Crnoj Gori.

Tim povodom razgovarali smo sa vlasnikom firme “Zovi taxi” u Petnjici Arnesom Latićem.

Kako ce uticati zabrana taksi prevoza na vaše poslovanje?

Kako su kazali iz jedinog javnog prevoza koji postoji u Petnjici trenutno stanje koje je vezano, ne samo za Petnjicu, već širom svijeta, sasvim je logično da će negativno da utiče na poslovanje javnog prevoza u Petnjici.

Taksi firma koja je bila na usluzi gradjanima Petnjice, kako će se odraziti na građene koji neće moći da koriste taksi prevoz?

Opšte je poznato da smo mi 24 časa bili dostupni gradjanima i izlazili u susret na svakom dijelu teritorije opštine Petnjica, nebitno od putne infrastrukture, kao što su Kruščica, Javorova itd. Pored toga što ne postoji Hitna služba u Petnjici, samom zabranom taksi prevoza gradjanima Petnjice u kojoj živi starija populacija sasvim je jasno da će doći do problema za prevoz stanovništva kojima je potrebna ambulanta, banka, pošta, marketi odakle narod treba da se snadbije sa osnovnim namirnicama i potrebama.

Da li postoji rješenje u ovoj situaciji?

Nijesmo samo mi paralizovni, nego i cijela država.  Naravno da postoji rješenje kao i za svaki problem u životu.  Ja kao vlasnik firme lično stojim na raspolaganje sa svojim privatnim vozilom za potrebe prevoza naših sugradjana do ambulante-bolnice i marketa.

ENKO KORAĆ

PROČITAJTE JOŠ:

ŽIVOT U LUKSEMBURGU U DOBA KORONE: ZAMISLITE, NE DAJU NAM DA RADIMO