GLASNIK BIHORA: JAVNI POZIV ZA ČLANKE O BIHORU

Petnjica, februar 2020.

Časopis „Glasnik Bihora“ objavljuje javni poziv autorima za dostavljanje članaka za peti broj časopisa u 2020. godini.

S izuzetnim zadovoljstvom obavještavamo vas da je Centar za kulturu opštine Petnjica, započeo pripremu petog broja naučno-stručnog  časopisa „Glasnik Bihora“. Njegovim pokretanjem željeli smo otvoriti prostor za stručnu i kritičku raspravu o Bihoru u najširem smislu riječi. Publikovanjem rezultata istraživanja iz oblasti društvenih, humanističkih i prirodnih nauka, te književnosti i baštine,  zajednički ćemo doprinijeti boljem i sveobuhvatnijem poznavanju ovog regiona i njegovom predstavljanju drugima.

Uređivačka politika časopisa zasnovana je na visokim akademskim i stručnim standardima, jer smatramo da samo na taj način naši stručno-naučni radovi, koji se objavljuju u ovoj publikaciji, mogu doprinijeti stvaranju realne slike ovog regiona u prošlosti i sadašnjosti.

Svjesni činjenice da su za uspjeh posla koji je u toku, prije svega ključni ljudi, njihovo znanje i entuzijazam koji su uvijek i svugdje pokretači društvenog napretka, pozivamo vas da nam se pridružite u realizaciji ovog obimnog projekta. Pozivamo vas da u domenu vašeg interesovanja promišljate, istražujete i pišete o Bihoru i svoje radove nam dostavite kako bismo ih objavili u novom broju časopisa.

Rok za predaju radova je 31. 03. 2020. god.

Radovi se mogu slati na sljedeće e-mail adrese:


[email protected]

[email protected]

PROČITAJTE JOŠ:

USKORO U 31. BROJU REVIJE “BIHOR”: SADRIJA RASTODER – NARODNI ČOVJEK