ZAVIČAJNE STAZE: OTVOREN KONKURS ZA PRIČU INSPIRISANU BIHOROM

Zavičajne staze 2020 - Konkurs

Festival priče Zavičajne staze – Bihor 2020  raspissao je KONKURS  za priču inspirisanu BIHOROM

Cilj konkursa je podsticanje i promocija autora koji savremenim rukopisom mogu ući u krug spisateljskih sljedbenika Ćamila Sijarića, Ismeta Rebronje i drugih književnih velikana sa ovog prostora.

Književna nagrada Zavičajne staze – Bihor 2020 – dodjeljuje se za neobjavljenu priču inspirisanu Bihorom, ali i zavičajem  uopšte, migracijama i traganjima kroz sopstvenu kulturu…. Poželjno je da autori poštuju karakter kratke priče i, sa tim u skladu, šalju rukopise čija dužina ne prelazi četiri strane u Wordu (veličina slova 12).

Konkurs je otvoren do 21. maja 2020. godine. Rezultati će biti objavljeni u medijima, a nagrade dodijeljene na završnici Festivala priče Zavičajne staze – Bihor 2020, u terminu od 2. do 8. avgusta ove godine u Petnjici.

Ovogodišnji žiri u sastavu: Ferida Duraković (SA), dr Jasmina Ahmetagić (BG), dr Vasko Raičević (PG), ocjenjivaće književno-umjetnički karakter prispjelih rukopisa – dubinu i snagu pripovijedanja, misaonost, modernost, originalnost, inventivnost, stil, pismenost itd.

Tri najuspjelije priče, po ocjeni žirija, biće nagrađene plaketom Festivala i novčanim iznosom od: I – 400 eura, II – 300 eura, III – 200 eura.

Nagrađeni i odabrani radovi biće štampani u zborniku Festivala.

Autori nagrađenih i odabranih rukopisa, samim učešćem pristaju da ustupe prava na objavljivanje njihovih priča u zborniku Festivala.

Konkurs je anoniman. Priče se šalju poštom u četiri primjerka, pod šifrom. Šifra treba biti ispisana na poleđini omotnice u kojoj se priča šalje, kao i na prvoj stranici priče.

U istu pošiljku treba ubaciti poseban koverat označen šifrom, sa zapečaćenim podacima o autoru: ime i prezime, adresa, broj telefona, email.

Radovi se šalju na adresu: Centar za seoski razvoj Petnjica, 84312 Petnjica, Crna Gora, sa naznakom: Za Festival priče Zavičajne staze – Bihor 2020.

Organizator Festivala priče Zavičajne staze – Bihor 2020, NVO Centar za kulturu „Bihor“, Petnjica.

Email: [email protected] Kontakt telefon/fax: +382(0)51 238 261, 069 061 003

PROČITAJTE JOŠ:

FERID MURATOVIĆ MEĐU PISCIMA