VIŠE OD 200 000 ULAGANJA U ŠKOLE U PETNJICI

Osnovna škola "Mahmut Adrović" u Petnjici

U školsku infrastrukturu u opštini Petnjica završeni su ili su u pripremi radovi ukupne vrijednosti oko 200.000 eura, od čega je najznačajnija aktuelna sanacija sistema grijanja u osnovnoj i srednjoj školi, koja iznosi oko 80.000 eura – rekao je sekretar Ministarstva prosvjete Omer Mehmedović.

Najavio je, kako je navedeno u saopštenju ovog resora, da će u narednim mjesecima u saradnji sa dijasporom biti rekonstruisana i školska sportska sala.

Investicioni ciklus

Ministarstvo prosvjete u okviru, kako je rekao Mehmedović, “jednog od najvećih investicionih ciklusa u obrazovanju nastavlja da radi na jačanju školske infrastrukture i poboljšanju uslova u školama, s akcentom na sjeverni dio zemlje”.

– Urgentno smo reagovali nakon kvara na sistemu grijanja u školi u Petnjici do kojeg je došlo usljed kvara na kotlovima, te u kratkom roku izabralo izvođača radova, čiji se završetak očekuje u narednim sedmicama – najavio je Mehmedović.

Pored radova na sanaciji sistema grijanja, najavio je da će u narednim mjesecima Ministarstvo u saradnji sa dijasporom rekonstruisati i fiskulturnu salu, što je “samo jedan u nizu projekata obnove školske sportske infrastrukture u Crnoj Gori, kojoj je Ministarstvo prosvjete, u saradnji sa partnerima, pristupilo vrlo ozbiljno”.

– U narednom periodu Ministarstvo će uložiti više desetina hiljada eura u rekonstrukciju školske sportske sale Osnovne škole “Mahmut Adrović” i Srednje mješovite škole, u okviru koje će biti zamjenjeni parket, bravarija, kao i preostali enterijer – precizirao je Mehmedović.

Lokalna zajednica

Na ovaj način, prema njegovim riječima, djeca će dobiti modernu salu u kojoj će moći da se bave školskim sportom na kvalitetniji način.

– Ovo je jedina sportska sala u Petnjici koja će biti značajna za cijelu lokalnu zajednicu – istakao je Mehmedović.

U toku je, kako je naveo, izrada projektne dokumentacije za rekonstrukciju spoljašnje i unutrašnje bravarije na objektima osnovnih škola u Vrbici i Savinom boru, a radovi se očekuju u naredna dva mjeseca.

– Zamjena dotrajale drvene spoljašnje bravarije vrijednosti oko 15.000 eura je završena i na školskom objektu u Tucanju, a ovakvi radovi su definisani kao prioritetni od uprava škola, s obzirom na vremenske uslove u ovom dijelu zemlje – kazao je Mehmedović.

Direktor Osnovne škole “Mahmut Adrović” Rifat Ramčilović rekao je da je obnavljanje sistema grijanja od velikog značaja za školu.

– Rekonstrukcija sportske sale značajno će doprinijeti kvalitetu nastave fizičkog vaspitanja, ali i cjelokupnom životu zajednice, s obzirom na to da je ovo jedina sporska sala u Petnjici – istakao je on.

PREUZETO: POBJEDA

PROČITAJTE JOŠ:

(VIDEO) ŽIVOTNA PRIČA HAJRANA HUREMOVIĆA: DJECA SU OTIŠLA NA ZAPAD, PRODAO SAM SKORO SVU STOKU