PROIZVOĐAČI IZ PETNJICE NA SAJMU U PODGORICI: BIHORSKI MED, DŽEM I SIRUPI NA ŠTANDOVIMA

U organizaciji Regionalne razvojne agencije “Bjelasica, Komivi & Prokletije” održan je Sajam tradicionalnih poljoprivrednih proizvoda u Delta City u Podgorici, pod sloganom “Gorska Trpeza”.

Sajam je bio završetak projekta pod nazivom “Lokalni proizvodi” koji je finansiran od strane EU i prekogranične saradnje Crne Gore i Albanije.

Na sajmu su bila prisutna domaćinstva iz sjevernih opština Crne Gore: Berane, Andrijevnica, Plav, Gusinje, Rožaje, Petnjica, Bijelo Polje, Mojkovac, Kolašin, Pljevlja i Žabljak.

Na sajmu je učestvovalo četrdesetak proizvodjača iz Crne Gore sa preko 100 različitih proizvoda, medju kojima su bili proizvodjači iz Petnjice, Amar Muratović, sa proizvodima pekmez šljiva, džem malina, sirup malina i Tufo Ajdarpašić sa medom i proizvodim od meda.

Proizvodjače su obišli uposlenici odjeljenja za poljoprivredu iz opštine Petnjica Adis Ličina i Irfan Agović.

“Utisci sa sajma su izvrsni, upoznali smo se i sa novim klijentima. Bilo je par turističkih organizacija i predstavnika elitnih hotela sa primorja koji su zainteresovani za buduću saradnju i kojima su se jako svidjeli domaći proizvodi,“kaže za portal Radija Petnjica Amar Muratović.

“Učešće na sajmu je bilo veoma korisno. Na sajmu je bilo mladih izlagača, to je dobro, takodje organizacija sajma je bila na velikom nivou. Prodaja je bila dobara, zadovoljni smo. Očekujemo slične sajmove.  Zahvalio bi se organizatoru i našim upošljenicima u lokalnoj upravi za poljoprivredu što su nas posjetili,”kaže za portal Radija Petnjica Tufo Ajdarpašić.

ENKO KORAĆ

SAČUVAJMO STARE BIHORSKE KUĆE