KLUB ODBORNIKA BS PETNJICA PORUČIO LOKALNOJ UPRAVI: OKRENITE SE GRAĐANIMA I OBEZBIJEDITE IM USLOVE ZA ŽIVOT

Skupština
Klub odbornika BS Petnjica reagovao je saopštenjem za javnost povodom navoda predsjednika opštine Petnjica Samira Agovića.
Saopštenje prenosimo u cjelosti.
Poštovani građani naše opštine,  evo svjedoci smo još jednog hvalospjeva predsjednika opštine, koji sa razlogom pokušava da se opravda za ono što se opravdati ne može.
Dakle, hvala državi,  sa kompletnim sastavom Vlade,  koju čine ministri iz DPS,  BS, SD, HGI I ALBANSKIH PARTIJA, koji donose odluke konsenzusom,  pa je riječ i ovoj odluci da se našoj opštini pomogne u asfaltiranju lokalnih puteva, hvala takodje resornom ministarstvu saobraćaja u čijem je sastavu Uprava javnih radova.
Ali uprkos tome što država pomaže našu opštinu, lokalno rukovodstvo konstantno zloupotrebljava i nema viziju, kako da ta sredstva realizuje i time ubrza razvoj opštine. Tome svjedoči Plan javnih radova za 2019.godinu, gdje imamo 50% nerealizovanog Plana i to krucijalno važnih projekata za našu opštinu,  imali smo planirana sredstva Budžetom opštine od preko 160 hiljada eura koja nijesu realizovana prošle godine, pa pitamo predsjednika opštine, gjde su završila?
A svjedočimo katastrofalnom stanju glavnih lokalnih puteva na skoro svim putnim pravcima. Ni nakon šest godina, opština nije uspjela da riješi problem odlaganja otpada i pored toga što su svake godine sredstva izdvajanja u budžetu za tu namjenu, da uredi uže gradsko jezgro, iako novac čeka već treću godinu itd.
Mladi nam idu svakodnevno,  ne otvaramo ni jedno radno mjesto u realnom sektoru,  dok u lokalnoj administraciji zapošljavanje vršite porodično i bez konkursa o zapošljavanju, na kojima bi se javili svi zainteresovani,  Vi to radite tajno. Na kraju Vam poručujemo,  okrenite se gradjanima i omogućite im uslove koji im pripadaju na svojim ognjištima u svojoj opštini i svojoj državi.
Takođe, očekujemo da će raspodjela asfalta bar ove godine biti, pravedna, da će se asfaltirati prioritetni lokalni putevi, a ne putni pravci prema kućama loklanih DPS funkcionera , njihova dvorišta, a takodje da sada kada su već asfalti do ulaza u kuće da će koristiti i privatna auta za privatne svrhe, a ne kao do sada samo službena”.