OO DPS PETNJICA: MANIPULIŠE SE VJERSKIM OSJEĆANJIMA U CILJU POLITIZACIJE ZAKONA

Opštinski odbor DPS Petnjica

Opštinski odbor DPS Petnjica je sinoć održao sjednicu u proširenom sastavu, na kojoj se razgovaralo o usvojenim zaključcima na VIII Kongresu Demokratske partije socijalista Crne Gore, realizaciji izbornog programa partije u našoj Opštini, planovima za 2020. godinu, kao i o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori.

Sjednici su pored predsjednika Opštinskog odbora DPS Mehmeda Adrovića i predsjednika Opštine Samira Agovića, prisustvovali i koordinatori ispred Predsjedništva dr Suad Numanović i Izvršnog odbora Mersudin Dautović. Sjednici je prisustvovao veliki broj članova i simpatizera naše partije.

Konstatovalo se da je prethodna godina bila veoma uspješna sa aspekta realizacije izbornog programa, jer je završen značajan broj planiranih investicija ili je njihova realizacija pri kraju, zahvaljujući naporima lokalne samouprave uz konstantnu podršku Vlade Crne Gore. Iskazano je očekivanje da će se i u ovoj godini nastaviti sa uspješnom realizacijom našeg izbornog programa na dobrobit svih građana Petnjice.

Na sjednici je bilo riječi i o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti i različitim tumačenjima koje stvaraju konfuziju u javnosti. Zaključeno je da se ovim zakonom svim građanima garantuje sloboda vjeroispovijesti, te da je očigledno da se manipuliše vjerskim osjećanjima u cilju politizacije ovog pitanja u izbornoj godini.

Na sjednici su takođe upućene snažne poruke podrške državnim organima koji su pokazali svoju odlučnost u namjeri da se sačuva multietnički sklad i jedinstvo po čemu je Crna Gora prepoznatljiva, kao i podrška dijalogu između Vlade Crne Gore sa vjerskim zajednicama koji je poželjan način za rješavanje ovog pitanja.

Na večerašnjoj sjednici je zaključeno da će Petnjičani kao i uvijek do sada  nastaviti da njeguju međuvjerski sklad i snažno doprinositi jačanju građanske i demokratske Crne Gore.