MONOGRAFIJA „DOBRODOLE” PREDSTAVLJENA I U LUKSEMBURGU

Danas je, u organizaciji ZK ”Bihor” iz Luksemburga promovisana monografija “Dobrodole”, aotora profesora Munira Šabotića. Promocijana je održana u Centru za kulturu Rumelanže, a o monografiji su govorili prof. dr Redžep Škrijelj, prof. dr Selim Šaćirović i književnik Faiz Softić.

Za ovu promociju vladalo je veliko interesovanje. Sala je bila  puna, a publici nisu bili samo doseljenici iz ovog bihorskog sela – Dobrodole, već i iz mnogih drugih krajeva Balkana.
Moderator promocije bio je sekretar ZK Bihor Hamdija Rastoder, a skupu se na samom početku, obratio i predsjednik UO ZK Bihor dipl. Ing. Esko Halilović.
Muzička pratnja bila je povjerena Dragutinu Šorbotu, profesoru muzike koji dolazi iz Rume u Srbiji.

Promoteri su se uglavnom složili u jednom: Ovo je dragocjeno djelo za nas, kao i za generacije koje dolaze i predstavlja istinski spomenik jednom prostoru u Sandžaku, na sjeveru Crne Gore i ljudima kojima je bilo suđeno da se rode na ovom selu.

Munir Šabotić je, i to je vrlo bitno, a možda i najbitnije, svojim Dobrodolcima izgradio novi zavičaj, novu zajedničku kuću gdje ih je sve okupio i gdje nikome nije tijesno. Ta njihova zajednička kuća, zajednički zavičaj – jeste ova knjiga i ona će ih, između svojih korica, čuvati zauvijek“, naglasio je književnik Faiz Softić na kraju svog prigodnog obraćanja.

PROČITAJTE JOŠ:

RIBE IZ BAZENA ZEHBA ŠABOTIĆA