OO SD PETNJICA: LUGAR JE ČASNO ZANIMANJE, A ADROVIĆ DA PODNESE OSTAVKU

SD Petnjica
Saopštenjem za javnost obratio se OO SD Petnjica povodom navoda predsjednika OO DPS Petnjica Mehmeda Adrovića. Saopštenje prenosimo u cjelosti
“S obzirom na opšte poznat stav Bihoraca prema Mehmedu Adroviću, kao i na njegovu reputaciju, osobine, pismenost i znanje, imali smo dilemu da li uopšte da se osvrćemo na štivo koje su on i družina plasirali javnosti. Međutim, isključivo zbog građana Petnjice, odlučili smo da odgovorimo na navedene neistine.
Na žalost Bihora, na poziciji predsjednika Skupštine naše opštine, nalazi se neko ko na njemu svojstven način izmišlja, vrijeđa i primitivnim “rječnikom ulice” se obraća ljudima, dok radnicima njegove fabrike koja je pred krahom duguje veliki broj, iako minimalnih, pošteno zarađenih zarada. A, dotični gospodin o zapošljavanju u realnom sektoru zna toliko, koliko Bihoraca radi u njegovoj nadaleko poznatoj fabrici peškira.
Nije ni čudno što takav ne zna da cijeni postojanje naše opštine, jer u vraćanju tog statusa Petnjici nije ni učestvovao, niti je na to imao bilo kakvog uticaja. Zbog njegovog nesavjesnog postupanja opravdano se pitaju građani, čemu služe organi lokalne vlasti. Zbog njegove bahatosti i nepravde se mladi svakodnevno iseljavaju iz Bihora i ne žele da se vraćaju. Stoga mu savjetujemo da se zapita kome će biti predsjednik bilo čega kada svi mladi budu otišli sa svojih ognjišta.
Podsjetićemo naše sugrađane na to koliko je Mehmed Adrović svoju sudbinu vezao za Petnjicu i Bor, pa je svoju porodicu poslao da živi u Njemačku, dok je on „na privremenom radu u Petnjici“, gdje njegovo „znanje i kompetencije“ građani Petnjice plaćaju preko 1500 eura mjesečno, uključujući i troškove reprezentacije, goriva, kao i mnoge druge beneficije. Međutim i to mu je malo, pa je da ne bi morao često da dolazi u Petnjicu zaposlio potpredsjednika da obavlja njegov posao, dok on boravi u njegovoj stvarnoj domovini Njemačkoj. Prisjetimo se i toga da se Adrović hvalio da će volonterski obavljati funkciju predsjednika Skupštine opštine Petnjica. Složiće se i naši građani – čudan neki volonterizam.
Naravno, da Adrović ipak vodi računa i o svom Boru, odnosno svojoj kući, moramo se složiti. Od para građana Petnjice je asfaltirao put do svoje kuće i oko nje. Podsjetićemo da je bilo riječi o tome da se taj asfalt postavi na putu Bor-Dobrodole, za šta su pošteni građani, prvenstveno iz dijaspore,  prikupljali novac sa željom da na taj način učestvuju u projektu koji je od interesa za sve građane i Dobrodole. Međutim, poštovani građani predsjednik je ipak predsjednik, a vi ste na makadam navikli.
Zamislite dragi građani apsurda, da neko takav proziva mlade ljude koji u Petnjici nisu mogli naći zaposlenje, a čije cijele porodice kao i oni sami žive u Petnjici, koji su bili prinuđeni da se za svoju egzistenciju bore u drugim gradovima Crne Gore, zbog toga što se u opštini, što je opšte poznato, mogu zapošljavati samo kadrovi Adrovićeve partije.
Ipak Mehmedu Adroviću, kao i predsjedniku Opštine predlažemo da sačuvaju što se sačuvati može, za šta postoji samo jedan način – podnesite ostavke i prepustite mladim i sposobnim ljudima iz svih političkih partija da pokušaju da spasu naš kraj od konačnog propadanja.
Na kraju, lugar je časno i vrlo uvaženo zanimanje, a  Mehmed je Mehmed”.