MEHMED ADROVIĆ: “BUDUĆI LUGARU ZEIDE ŠKRIJELJU UTIČI NA MINISTRA DA OBEZBIJEDI GRIJANJE U ŠKOLI”

Mehmed Meša Adrović

Predsjednik OO DPS Petnjica Mehmed Meša Adrović reagovao je na kritike Odborničkog kluba SD i Zeida Škrijelja.

Reagovanje prenosimo u cjelosti.

“Poštovani Bihorci. Ovih dana smo svjedoci kako su se “podgorički miševi”, koji su napustili Bihor zarad ličnih interesa i pronašli utočište u toploj sredozemnoj klimi, raspisali i razgalamili.

Ništa to ne bi bilo strašno da ne iznose neistine i da ne pokušavaju da manipulišu sa svima nama koji smo čvrsto sebe vezali za svoj kraj. Među njima i bivši potpredsjednik naše opštine koji, iz čiste ljubomore što nije i aktuelni, srče kahvu i piše saopštenja. Naši sugrađani i komšije pravoslavci bi rekli – dokon pop i goveda krsti.

Mladi SD-ovac pokušava da sastavi svoju partiju na lokalnom nivou i to iz Podgorice. Priča mladi Zeid o radnim mjestima u realnom sektoru a do juče je bio on zadužen, gle čuda, baš za taj segment u našoj opštini. Pa, šta je uradio?! Učinak mu je nula.

Isti učinak ima kao što mu je sada u Nacionalnim parkovima Crne Gore. Udobna fotelja i demagogija, a ni sam ne zna koji mu je opus djelovanja. I sam je zbunjen i pogubljen. Umjesto što piše saopštenja i izigrava dušebrižnika iz Podgorice, mudrije bi bilo da je tražio prijem kod ministra prosvjete pošto su partijski drugovi i da traži da resorno ministarstvo pomogne i unaprijedi uslove za obrazovanje u svoj zavičaj.

A na našu muku, uslovi nam nijesu na zavidnom nivou. Zgrada u kojoj je smještena Srednja mješovita škola za koju smo se sa mukom izborili kao i učenici osnovne škole koji tu pohađaju, kraj polugođa su dočekali bez grijanja. Djeca su nastavu pohađala u zimskim jaknama uz skraćene časove.

Mnogo je roditelja koji su razmišljali da djecu ne šalju u školu. Bivši potpredsjedniče Zeide Škrijelju, da nije i to obaveza lokalne uprave? Zar je moguće da ste toliko licemjerni ili vam je udario luksuz podgoričkih kafića u glavu pa nijeste u stanju da shvatite krug djelovanja naše ( ne i vaše jer ste je vi napustili ) lokalne uprave.

Međutim, da razmišljamo o našoj djeci ponajbolje govori podatak da smo uključeni u rješavanju svih problema pa čak i onih koji su u nadležnosti vaše partije jer pokrivate resorno ministarstvo.

Takav je slučaj i sa hitnom medicinskom pomoći. A gle čuda, ministarsko mjesto opet vaša partija. Imate li Zeide Škrijelju iole političke etike? Opet da vas podsjetimo da ministarstvo prosvete pripada vašoj partiji, a postoji problem sa grijanjem u zgradi osnovne i srednje škole. Daj, budite lokal-patriota pa pogurajte vašeg ministra da nam pomogne.

Hitna medicinska pomoć nam je prijeko potrebna jer njeno postojanje može da spasi život nekom našem građaninu, a resorno ministarstvo je opet vaše partije.

Bivši potpredsjedniče Škrijelju, zahvaljujući glasovima Bihoraca vi danas uživate u podgoričkim blagodetima. Vaša nemarnost i nebriga za zavičaj se najbolje može primijetiti kada nijeste u stanju da prisustvujete sjednicama lokalnog parlamenta a obavezuju vas glasovi građana.

Lako je sjeđet dolje i pisat nebulozna saopštenja koja nijesu ništa drugo do pripreme za predstojeće izbore. Ono što vam možemo obećat to je da zaboravite da će vam Bihorci dati podršku na izborima da bi vi uživali po Podgorici. Zabrinite se malo za sebe, kada već nećete za svoj kraj. Olako se može desit da iz udobne fotelje, nakon izbora, uzmete šumski čekić i čekićate po Nacionalnim parkovima. To je topla i prijateljska preporaka za vas, budući lugaru Zeide Škrijelju”.