ESMIR MURATOVIĆ: OPŠTINA PREPOZNALA DOBAR RAD BD FONDA

Esmir Muratović
Potpredsjednik BD fonda, Esmir Muratović je izrazio zahvalnost Opštini Petnjica što je prepoznala kvalitetan rad Fonda.
Opština Petnjica je 4. avgusta dodijelila opštinsku nagradu za rad BD Fondu iz Luksemburga.
“Ovom prilikom želim da se zahvalim Opštini Petnjica na nagradi za rad koji je prepoznala Opština Petnjica.
Nagrad koja je opredijeljena našem Fondu je pokazatelj da je lokalna uprava okrenuta dijaspori i prati rad dijaspore sa punim kapacitetom.
Imperativ za dalji rad i snažna satisfakcija je prepoznati naše dugogodišnje djelovanje na prostoru Opštine Petnjica i drugih opština. Ono što želim da podvučem je da smo mi sredstva koja smo dobili od Opštine vratili u našu Petnjicu u vidu pomoći KUD Bihor i jetimima”, ističe za portal Radija Petnjica Esmir Muratović, potpredsjednik BD Fonda iz Luksemburga.
Proteklih jedanaest godina, BD Fond iz Luksemburga je prisutan u humanim akcijama u Bihoru i susjednim opštinama.
Stipedniranje studenata je glavni akcenat na kojim ljudi iz BD Fonda tokom proteklih godina streme, oni time pridaju značaj obrazovanju mladih ljudi.
Enver Rastoder i Esmir Muratović

Pored studenata oni uporedno rade projekat „Jetimi našeg naroda“ koji se već četvrtu godinu uspješnoe realizuje, uz pomoć koordinatora BD Fonda za Crnu Goru Envera Rastoreda.

BD Fond je odlučio da za vrijeme novogodišnjih praznika dodatno  novčano pomognu jetime, u vrijednosti od po 100. eura.
Kordinator BD Fonda za Crnu Goru, iskoristio je u razgovoru za portal Radija Petnjica da se zahvali na ukazanom povjerenju u proteklih jedanaest godina.
„Zahvaljujem se BD Fondu na neumornom radu za svoj Bihorski kraj, koji daju svoj doprinos za pomoć studenata, jetima i svih drugih projekata koje su do sada realizovali.
Takođe, želim ovom prilikom ispred roditelja studenata i jetima da se zahvalim na podršći koja je stizala kad je najpotrebnije bilo.
Zahvaljujem se na ustrajnosti humane misije koja traje jedanaest godina.
Ovom prilikom se zahvaljujem Opštini Petnjica što je na moj predlog dodijelila najveće opštinsko priznanje„Bošnjačkom donatorskom fondu“, da i buduće podržavaju  udruženje u ovim i sličnim akcijama, jer nije mali broj godina aktivnosti u pomoći svom kraju, jer svake godine uručuju se stipendije za minimum sedam studenata .“, istakao je za portal Radija Petnjica, Enver Rastoder, koordinator BD Fonda za Crnu Goru.
Potpredsjednik BD Fonda Esmir Muratović je istakao da bez koordinatora ne bi uspjeli da realno realizuju sve projekte koje su realizovali.
„Naš uspjeh je realizovan korisno uz podršku našeg koordinatora koji nam sa terena prenosi informacije kome je zaista potrebno, koji je ogroman doprinos dao da bi se sve realizovalo javno i transparentno.
Trenutno finansiramo devet studenata i tri jetima.
Ove godine za novogodišnje praznike jetimi su dobili dodatnu nagradu od po 100.eura, a to su: porodica Ličina, Adrović i Skenderović.
Takođe, želim da se zahvalim članovima BD Fonda, koji su skoncentrisani na naš kraj, koji zaista žele da pomognu, kako bi pomoć otišla u prave ruke i koristila svrhi,”zaključuje za portal Radija Petnjica, potpredsjednik BD Fonda Esmir Muratović.
ENKO KORAĆ