OO DPS PETNJICA: NIKO NEĆE ODUZIMATI DŽAMIJE I VAKUFE, TO JE LAŽNA PRIČA NACIONALISTA

OO DPS Petnjica

Opštinski odbor DPS Petnjica je najoštrije osudio pokušaje dijela opozicije i sveštenstva SPC, da Crnu Goru vrate u mračne devedesete i pod okriljem navodnog očuvanja crkvene imovine, izazovu građanske sukobe u Crnoj Gori.

“Samo jedan cilj stoji pred njima – destabilizacija i rušenje Crne Gore. Za to su spremni sve da urade.
Petnjica je uvijek bila primjer multietničkog sklada i harmonije. Znala je i devedesetih kako da izađe na kraj sa onima kojima ništa nije sveto, ni komšija, ni prijatelj a ni brat, pa će to znati i sada, kada bi ponovo te iste sile da dovrše posao koji tada nijesu.

Jasno je svima koji razmišljaju svojom glavom da cilj višednevnih protesta izmanipulisanih građana i vjernika u Crnoj Gori nije takozvana odbrana imovine Srpske pravoslavne crkve, odnosno Mitropolije crnogorsko primorske i pobuna protiv Zakona o slobodi vjeropispovjesti.

O Zakonu su najbolje rekle najviše evropske instance – od Venecijanske komisije do evropskih stručnjaka, ocijenivši ga najvećom ocjenom.

Dakle, niko nikome ništa neće oduzimati. Ni crkvama niti džamijama. Niko neće upadati u džamije i otimati vakufe kako to pojedinci, zaodjenuti navodnom brigom za narod, plasiraju putem društvenih mreža i medija.

Vjerujemo da i ono malo zbunjenih Petnjičana sada, kada su maske pale, zna šta bi se desilo da je kojim slučajem na čelu Crne Gore ili Petnjice neki vojvoda Andrija Mandić koji poziva drugove iz devedesetih da mu se pridruže da završe započeti posao, jedan Milan Knežević, koji kao poslanik Crne Gore ide u Beograd da pali zastavu domovine, jedan Aleksa Bečić, koji jeftino prodaje građansku priču, a zapravo baštini još neartikulisani nacionalizam. Uz to istura u prvi plan neke ovdašnje predstavnike kako bi samo popunio kvotu bošnjačkim imenom i natjerao ih da uzviknu “branićemo Ostrog”. Zato je predsjednik OO Demokrata Petnjice zaslužio naslovne strane medija koji bi da zatru sve što je progresivno, evropsko, građansko. Zato se njime hvale i vojvoda Mandić i ostali četnici iz DF.

Kao i devedesetih, poštovani građani Petnjice, teška vremena su jasno iscrtala linije između destruktivnih, nacionalističkih, klerofašistikih snaga i onih koji su na drugoj strani.
Zato, Bihorci, Petnjičani ne dozvolite da vam se nudi povratak u devedesete, da vam se nude strahovi i podjele”, stoji u saopštenju OO DPS Petnjica.