NVO “LICA SA INVALIDITETOM”: NASTAVAK BORBE ZA UKLJUČIVANJE OSOBA SA INVALIDITETOM U SVE ASPEKTE ŽIVOTA

Denis Ramdedović

Iz petnjičke NVO Lica sa invaliditetom poručili su da će se i u 2020. zalagati i sprovoditi  aktivnosti i projekte kako bi se osobe s invaliditetom uključivale u sve aspekte života i imale ravnopravan položaj u društvu.

 

“Želim da nam svima naredna godina bude mnogo bolja od prethodne. Želim da svi pokažemo više razumijevanja, tolerancije, strpljenja i solidarnosti, kako prema svojim bližnjima, tako i prema okruženju.
Da njegujemo i poštujemo osnovna moralna načela, našu ljudskost i humanost, jer samo na taj način bićemo u stanju da pomognemo i olakšamo život i sebi i drugima.
Kao i do sada radili smo na polju organizacije i edukacije lica sa invaliditetom u Opštini Petnjica i realizovali projekte u protekloj godini, koji su doprinijeli jačanju svijesti kod ljudi sa invaliditetom i njihovo uključivanje u društvene svere.
Iskreno se nadam da će svaki pojedinac doprinijeti  boljoj budućnosti naše Petnjice. Uvjeren sam, naime, da ako svako od nas u predstojećoj godini uradi više, i pojedinci i institucije, možemo očekivati mnogo bolji i bezbrižniji period.

Neka radost Nove godine ispuni vaše domove uz želju da predstojeće dane provedemo u miru, sreći i razumijevanju sa porodicom i prijateljima.  Ujedno, da nam Nova 2020. bude i podsjetnik na važnost međusobnog poštovanja, zajedništva i solidarnosti, uz koje jedino možemo graditi bolje i humanije društvo po mjeri svih nas”, stoji u čestitki Denisa Ramdedovića predsjednika NVO LIca sa invaliditetom.