AGOVIĆ ČESTITAO NOVU GODINU: ZAJEDNO I SLOŽNO ZA USPJEH OPŠTINE, DA NAS NE DIJELI NIJEDNA RAZLIKA

Novogodišnja čestitka predsjednika Opštine Petnjica Samira Agovića:

“Poštovani sugrađani, cijenjena dijasporo, godina na izmaku je godina za koju sa sigurnošću možemo reći da je godina sa najviše ostvarenih rezultata nakon osnivanja Opštine Petnjica.

Protekla godina će biti upamćena po tome što smo realizovali nekoliko kapitalnih investicija sa nivoa države ali i lokalne uprave, i time stvorili nove vrijednosti za sve naše građane. Prije svega istakao bih završetak dionice putnog pravca Podvade-Budimlja od deset kilometara, potpuno moderan, i sa sigurnošću možemo kazati da imamo najmoderniju saobraćajnicu u Crnoj Gori koja je državu koštala 6,8 miliona u ovoj godini, dok ukupna investicija biće viša od 12 miliona eura.

Imali smo aktivnosti na izradi dva velika vodovoda, na naše zadovoljstvo vodovod na Savinom Boru smo okončali, dok smo vodovod  Murovsko vrelo priveli kraju za 600. domaćinstava.
Sa sigurnošću možemo tvrditi da će vodovod biti okončan sljedeće godine u vrijednost investicije milion eura.

Takođe smo ostvarili mnogo toga u lokalnoj  infrastrukturi, 10 kilometara asfalta u vrijednosti od 600.000 eura.
Pored intezivnog rada na infrastrukturi, lokalna uprava je imala senzibiliteta da pomogne našim poljoprivrednim proizvođačima kroz subvencije i upućivanjem savjeta, zatim punu podršku smo dali učenicima, studentima, sportistima, pritom nismo zaboravili kulturu ni socijalnu brigu za ugrožene, tako da sa sigurnošću možemo konstatovati da smo u ovim oblastima najviše postigli, i da smo planirana sredstva utošili u ove oblasti.

Ponosni smo i na to što smo u ovoj godini dobili međunarodno priznanje u Skoplju od  strane Global Lokal Instituta za pozitivnu praksu u kreiranju dobrog ambijenta za razvoj preduzetništva

Moram da napomenem da nam je velili uspjeh bio otvaranje Lovćen banke u ovoj godini.

Siguran sam da ćemo podijeliti mišljenje da je ova godina protekla sa puno uspjeha .

U narednoj godini očekujemo nove vrijednosti , želimo da izgrađujemo našu Opštinu.
Očekujem da svi građani daju snažnu podršku vrijednostima za koje se borimo.

Godina na izmaku nam je donijela dobra, i želim da nam sljedeća godina donese berićet, radost, zadovoljstvo i uspjeh u radu, svim našim porodicama i svim našim ljudima širom svijeta.

Opština Petnjica će se truditi da godine pred nama budu godine koje će se pamtiti po uspjesima, i time sve više otvarati put prema putpunom uspjehu Petnjice.

Prije šest godna Petnjica nije bila onakva kakvu je posmatramo danas. Postoji izuzetno vidan napredak, naravno da može više, i želimo više,  treba da radimo više, i sve ono što zajedno napravimo ostaje nama i budućim generacijama.

Zato moja poruka da zajedno, složno i iskreno radimo za interese svih građana naše Opštine, da nas ne dijeli ni jedna razlika, već naprotiv da u budućim danima u narednoj godini pokažemo zavidan nivo za boljim sjutra i da naša Petnjica bude razvijeno mjesto.

Želim da što manje ljudi odlazi sa našeg prostora, nije sve sjajno na Zapadu i da imamo nade i vjere da se ovdje može živjeti od svoga rada.

Želim svima da nam bude ljepše i bolje, da budemo zdravi veseli. Pokažemo odgovornost, i da svako od nas preuzme svoju odgovornost, jer samo onaj koji je svjestan svoje odgovornosti može očekivati rezultate na ukupnom planu u razvoju naše sredine.