NURKOVIĆ: U 2020. BIĆE GOTOVA PROJEKTNA DOKUMENTACIJA ZA PUT OD PODVADE – TRPEZI – KALAČE

Osman Nurković

Poslanik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović, je na jučerašnjem zasijedanju Skupštine Crne Gore, postavio poslaničko pitanje ministru saobraćaja i pomorstva, Osmanu Nurkoviću a koje se odnosilo na rekonstrukciju puta i njegovu modernizaciju R-20 Berane – Trpezi – Kalače.

“Uprava za saobraćaj je od 2017. otpočela sa rekonstrukcijom putnog pravca Berane-Trpezi-Kalače, i to po fazama. Prvo je završena rekonstrukcija 3,6 km puta od mjesta Podvode do samog centra nove opštine Petnjica. Vrijednost ovih radova iznosila je 3,7 miliona eura i radovi su završeni početkom 2018. godine”, odgovorio je ministar Nurković.

On je kazao i da su u toku radovi na rekonstrukciji puta od Berana do Podvoda, dužine 12,5 km.

“Ugovorena vrijednost ovih radova iznosi 6,8 miliona eura. Do sada je završeno 10 km od Budimlja do Podvada. Zbog neriješenih imovinskih odnosa, dionica od Berana do Budimlja biće završena u prvoj polovini 2020. godine”.

Ministar Nurković je naglasio i da je u toku izrada projektne dokumentacije od Podvada do Trpezi, dužine 7 km. Vrijednost izrade projekta je 59.800 eura. Završetak projektne dokumentacije se očekuje u prvoj polovini 2020 god. kada će se pristupiti tenderskoj proceduri za izbor izvođača radova. Osim sredstava za projektnu dokumentaciju, u budžetu će biti i sredstva za početak radova. Takođe, u toku je izrada tehničke dokumentacije za rekonstrukciju puta od Trpezi do Kalača, dužine 18 km. Ugovorena vrijednost ovog projekta je oko 94.000 eura. Završetak kompletne dokumentacije se očekuje u drugoj polovini naredne godine”, istakao je minister Nurković i dodao da Vlada, ne samo deklarativno, već i djelima sprovodi svoju politiku, izjednačavanje centralnog dijela Crne Gore i juga sa sjeverom.

DENIS BOŽOVIĆ