MEHDIJA BATO ADROVIĆ NAJBOLJI NASTAVNIK: “TRUD, RAD I POSVEĆENOST SE ISPLATI”

Mehdija Bato Adrović

Bihorac Mehdija Bato Adrović, profesor informatike u Srednjoj stručnoj školi Berane, i ove godine je dobitnik nagrade kojom se nagrađuju prosvjetni radnici.

Riječ je o nagradi koju Ministarstvo prosvjete dodjeljuje nastavnicima koji posebnim aktivnostima doprinose kvalitetu nastave i učenju, boljim postignućima znanju i vještinama učenika.

Konkurs pod nazivom “Za odličan 5” je raspisan u septembru ove godine i namijenjen je učenicima i nastavnicima ne samo kao finansijski podstrek, već prije svega kao priznanje za trud i rad nastavnika i učenika.

Napominjemo da je pomenuti Konkurs prvi put raspisan prošle godine i da je Mehdija takođe osvojio priznanje i nagradu.

U razgovoru sa njim, saznali smo detalje vezane za bodovanje.

“Sa 29. osvojenih bodova kojim je vrednovan moj doprinos kvalitetu nastave, zauzeo sam vrh na bodovnoj listi. Kriterijum je zahtijevao minimum 18. bodova. Zadovoljstvo je veliko ali je obaveza jos veća, pogotovo zbog toga što priznanje dobijam već drugu godinu zaredom”, istakao je Adrović.

“Kada volite posao kojim se bavite onda je i uspjeh zagarantovan. Ne mogu, a da ne pomenem  učenike škole koji su nepresušna motivacija i inspiracija. Naš zajednički cilj je stremljenje ka znanju. Svaki trud, rad i posvećenost se isplati. Ovo priznanje je jedan od pokazatelja”, zaključio je Adrović.

SELMA ADROVIĆ