ZAPIS IZ DIJASPORE: KUĆA DOBRIH LJUDI ILI KO PJEVA ZLO NE MISLI

Sabahudin Saba Rastoder

I u njoj Sabahudin Saba Rastoder. Odavno poznat u Luksemburgu kao čovjek sazdan od izuzetnih kvaliteta ljudskosti, predan otac, muž i čovjek posvećen radu i porodici – odnedavno, svojim glasom, osvaja srca ljubitelja narodne muzike.

Originalan i bez ikakve mimikrije, osmjelio se da zagazi u muzičke vode i okuša se u vrijeme kada na sve strane, kao pečurke, niču novi muzički talenti. O njegovom pjevanju slušaoci sude na različite načine, svako po svom ukusu, ali je najviše onih koji kažu da je Sabahudin Saba Rastoder prijatno muzičko otkriće u Luksemburgu gdje nije mali broj onih koji se, i to vrlo ozbiljno, bave muzikom.

Svjestan da je današnja estrada arena u kojoj valja izdržati – Saba ne oklijeva, niže se pjesma za pjesmom i uskoro snima novu, sedmu pjesmu Kuća dobrih ljudi, posvećenu Zavičajnom klubu Bihor u čast njegove desetogodišnjice, gdje je i sam član, i gdje, kao uzoran biznismen, potpomaže projekte ovoga udruženja na putu prema zvijezdama.
I ne samo Zavičajnom klubu Bihor, već i cijelom Petnjičkom kraju i Bihoru, iz kojega je još kao dijete prije četrdeset godina okrenuo u svijet, Saba velikodušno poklanja ovu pjesmu i obečava: Biće ih još!

F. S.

KUD BIHOR U LUKSEMBURGU NA PROSLAVI DANA BOŠNJAČKE KULTURE