UČENICI OŠ “MAHMUT ADROVIĆ” POBJEDNICI KVIZA “CRNA GORA I NJENA SLOBODA”

Učenici OŠ “Mahmut Adrović” pobjednici su takmičenja „Crna Gora i njena sloboda“, održanog juče u Petnjici.

U kvizu su učestvovale škole sa područja opštine Petnjica, a u organizaciji „Saveza udruženja boraca NOR-a i antifašista Crne Gore“, u saradnji sa Ministarstvom prosvjete.

Na takmičenju su učestvovali i učenici devetog razreda pet škola iz Petnjice. Sve škole su imale po tri takmičara i svaka ekipa je imala svog vođu.

Komisiju su činili: prof. Slaven Ćorović, prof. Arslan Korać i prof. Halil Rastoder.

Kordinator takmičenja je bio direktor SMŠ Muhamed Adrović, dok je pomoćnik komisije bio Muhedin Hadžić profesor matematike u Trpezima.

Pobjednička ekipa će predstavljati Petnjicu u finalu na Republičkom takmičenju 29. novembra u Baru.

„Želim da se zahvalim ekipi Radija Petnjica koji uvijek isprate događaje koji se dešavaju u našoj školi. Dobili smo zahtjev od Saveza urduženja boraca narodnooslobodilačkog rata i antifašista Crne Gore da u našoj školi organizujemo kviz takmičenja iz istorije. Mi smo se potrudili da budemo organizatori na najvišem nivou i da u djeci probudimo takmičarski duh te da spojimo korisno i lijepo. Želja nam je da naši učenici iz istoriji obogate svoja znanja i da razviju ljubav prema Crnoj Gori. Čestitam pobjednicima i želim da dostojanstveno i ponosno sa svojim znanjem predstave Petnjicu na Republičkom takmičenju“, kazao je za portal Radija Petnjica Rifat Ramčilović direktor Osnove škole „Mahmut Adrović“.

Koordinator takmičenja direktor SMŠ Muhamed Adrović istakao je za naš portal da je takmičenje proteklo u fer i korektnom duhu. Djeca u pokazala odlične i zavidne rezultate na polju istorije.

ENKO KORAĆ

CEDIS – PLANIRANA ISKLJUČENJA U PETNJICI