MLADI BIHORA PORUČILI NADLEŽNIMA: POTREBNA NAM JE “BALON” SALA, KAKO NE BI IŠLI U BERANE DA IGRAMO FUDBAL

Balon sala u Beranama

U Petnjici se sve manje čuje zvuk fudbalske lopte i sve manje se čuje žagor i “svađa” fudbaslikh “fanatika” sa nekog od terena u centru Bihora. Razlog tome je i nedostatak adekvatnih uslova za upražnjavanje najvažnije sporedne stvari na svijetu. Kiša, snijeg i hladnoća ne dozvoljavaju da se fudbal igra na terene koji su sada dostupni mladima u Petnjici. Zato većina njih ide do Berana i to i do tri puta nedjeljno, kako bi upražnjavala sport.

Red je, kažu sagovrnici Radija Petnjica, da nadležni u opštini, a i Vladi učine nešto kako bi se stvorili uslovi da se  fudbal, košarka i ostali sportovi zimi, mogu igrati i u Petnjici.

„Zbog ponude većeg sadržaja u Beranama, pogotovo adekvatne podloge u popularnom „balonu“ koji ima vještačku travu na kojoj je sigurnije od povrede i mnogo lakše igrati prinuđeni smo da idemo u Berane po dva ili tri puta sedmično. Trebao je neko ranije da se sjeti da bi to koristilo mladima u Bihoru kao i naraštajima koji dolaze. Meni služi kao trening za klub u kojem igram“, rekao je Enes Latić.

„Poligoni u kojim su uložene velike pare ne daju potpuno rješenje u zimskom periodu, a kod nas kišni i hladni dani traju oko pet mjeseci. Mogli smo ljetos primijetiti da je čak i na poligonima vrlo mali broj mladih upražnjavalo sportske aktivnosti, kaže Aldin Kožar.

„Pozivam Ministarstvo sporta i mladih, Opštinu Petnjicu, našu dijasporu da se uključe i da riješe problem sportske infrastukture. Petnjici je potrebna sportska sala sa svim sadržajima, sala u kojoj će se pokrenuti klubovi individualnog i kolektivnog karaktera. Potrebna je „balon sala“ koja će biti epicentar fudbalskih dešavanja kako u ljetnjem tako i u zimskom periodu i mislim da bi se mladima ponudila šansa za uspjehom i pravilnim razvojem kroz sportske aktivnosti i na taj način zadržao bi se odlazak“, rekao je Refik Latić.

ENKO KORAĆ

http://petnjica.me/