TIKA U POSJETI PETNJICI

Juče je u zvaničnoj posjeti Opštini Petnjica boravio koordinatora TIKA-e za Crnu Goru Muhammed Ünal.

„Imali smo mogućnost da razgovaramo o projektima koje TIKA realizuje u Crnoj Gori. Takođe je bila prilika da se zahvalimo za sve ono što je TIKA uradila na području Opštine Petnjica u proteklih pet godina. Iskazali smo zahvalnost za realizovane projekte u Petnjici. Vjerujemo da će svaka buduća saradnja ići u istom pravcu  i da će TIKA još mnogo projektata finasirati na području Petnjice.
Prilika je bila da razgovaramo o aktuelnim potrebama naše Opštine i iskoristili smo priliku da saopštimo koordinatoru što su realne potrebe Petnjice, koordinator g-din Ünal je razumio šta su to realne potrebe i pokazao je visok stepen interesovanja vezano za naše finansijske i tehničke kapacitete i u tom pravcu je tekao prijateljski i otvoren razgovor.
U toku razgovora zaključili smo da radimo na nekoliko projekata kao što je valorizacija bihorskog ćilima. naravno, TIKA je od samog početka podržala ovaj projekat zatim tkanje ćilima i na dobrom smo putu da definišemo prostorije u kojima će biti smješteni pogoni. Takođe smo definisali projekte oko vodosnadbijevanja. Konkretna pomoć koju očekujemo od TIKE je direktna investicija našim poljoprivrednim proizviđačima. Ono što smo zaključili tokom razgovora da su oni zainteresovani da pruže podršku kada je u pitanju proizvodnja mesa, mlijeka, tova pilića i proizvodnju jaja.

Veliko interesovanje g-din Ünal je pokazao za podršku komunalnom preduzeću i eventualno službi zaštite kroz nabavku specijalizovane mehanizacije.

Vrlo brzo ćemo imati sastanak sa TIKOM gdje ćemo predstaviti lepezu naših zahjeva za narednu godini i čvrsto se nadamo da će veliki broj zahtjeva TIKA ispuniti za dobrobit građana Opštine Petnjica. Predstavnic lokalne uprave predsjednik SO Mehmed Adrović, potpredsjednik Opštine Muslija Kalić, glavni administrator Mirsad Ćatović, sekretar SO Adis Duraković, savjetnik za poljoprivredu Adis Ličina i dr. Nermina Muratović su svi sa svog aspekta prezenirati šta su potrebe Opštine Petnjica”, istakao je predsjednik opštine Petnjica Samir Agović za Radio Penjica.

ENKO KORAĆ