RADIO PETNJICA U POSJETI VRTIĆU, VASPITAČICA SENKA ĆEMAN: JEDAN DEDO JE SA VRH NOVALIĆA PO CIČI ZIMI, ČEKAO UNUKA ISPRED VRTIĆA ČETIRI SATA

Vrtić u Petnjici

OŠ „Mahmut Adrović“ ustupila je još jednu prostoriju vrtiću “Radmila Nedić” u Petnjici, te su sada, najmlađim Petnjičanima obezbijeđeni bolji uslovi za boravak u ovoj vaspitnoj jedinici. Vrtić je istureno odjeljenje sa centralom u Beranama.

Vrtiću je još od 2004. godine smješten u OŠ Mahmut Adrović, a opremljen je uz pomoć opštine.

Vaspitačica Senka Ćeman je za portal radija rekla da će u novoj prostoriji sa djecom raditi  Hajruša Muratović.

“Ovim su se poboljšali uslovi za rad i veću mogućnost upisa djece od 3-6 godina. U vrtiću  trenutno boravi 53 mališana”, rekla je Ćeman.

Ona je dodala da OŠ “Mahmut Adrović” uključuju djecu iz vrtića u sve događaje, od Dana škole, maskenbala i ostalih manifestacija. Ona tvrdi da bez pomoći škole ne bi mogli da  funkcionišu

Vaspitačica Ćeman je posebno zahvalna roditeljima koji svoju djecu dovode iz udaljenih mjesta – Trpezi, Tucanja, Vrbice, Bora, Savin Bora, Javorove….

“Nevjerovatan primjer je jedan dedo, koji je, jedne hladne zime, došao sa vrh Novalića i čekao unuče ispred škole od 8 do 12 časova. Čula sam da je taj dječak sada veoma uspješan đak”, ispričala je sa oduševljenjem Ćeman.

Govoreći o aktivnostima ona je dodala da radno vrijeme počinje u 8 ujutro a završava u 12:30.

“Djeca se okupe oko 8 časova, nakon toga, dok se mi pripremamo za radni dan, djeca se igraju u opremljenim centrima – za razvoj govora, gdje se nalaze knjige, građevinski centar gdje nam se nalaze kocke, manipulativni centra gdje su nam slagalice itd. Nakon toga ide vaspitni dio, koji je obavezan sa temama na godišnjem, mjesečnom, nedjeljnom i dnevnom nivou.  Obrađujemo priče ili pjesmice, koje djeca usvajaju kroz igru, pjevaju, glume. Slijedi doručak, obilazak školskog dvorišta ali i obilazak ustanova u Petnjici”, opisala je Ćeman.

ENKO KORAĆ