NUHODŽIĆ U LUKSEMBURGU: “ISELJENICI SU AMBASADORI CRNE GORE”

Nuhodžić u ZK BIhor

Ministar Unutrašnjih poslova Melvudin Nuhodžić i predsjednik SO Petnjica Mehmed Meša Adrović boravili su u Luksemburgu.

Tim povodom za portal radija, Mehmed Adrović je istakao zahvalnost ZK Bihor kao i ostalim klubovima na dobroj organizaciji i dobrom dočeku.

„Naravno, ovo je bila još jedna prilika da naše dijasporce upoznamo sa aktivnostima koje se prije svega odvijaju na području naše opštine. Morao sam da iskoristim priliku i da se zahvalim našim ljudima iz dijaspore što daju ogromnu pomoć i podršku kako svom zavičaju tako i svojoj državi. Samo na osnovu toga se može primijetiti koliko oni vole svoj narod, svoj zavičaj i državu Crnu Goru. Sva pitanja koja su bila upućena od strane njh su bila vezana uglavnom za infrastrukturu. Pojasnio sam da se na području naše opštine realizuje nekoliko kapitalnih projekata i da su u završnoj fazi, da je put Petnjica – Berane takođe ušao u završnu fazu, da realizujemo nekoliko vodovoda a da je sanacija Koraćkog potoka na samom kraju. Iskoristio sam prisustvo ministra i da našim ljudima ukažem na činjenicu da smo zahvaljujući Vladi CG, obezbijedli sredstva za projekat puta Petnjica – Lješnica.

Naravno, realizovani projekti kao i one koje tek treba da realizujemo, kao što je uređenje centra Petnjice, govori u prilog činjenici da lokalna uprava na čelu sa predsjednikom opštine, radi dinamično na poboljšanju života građana na području opštine. A da je to tako, već sljedeće godine kada bude naša dijaspora došla u svoj zavičaj, imaće i šta da vidi“, izjavio je Mehmed Meša Adrović, predsjednik SO Petnjica, ističući da je više nego očigledno da je dijaspora zadovoljna radom kako lokalne uprave tako i Vlade Crne Gore.

„Na kraju bih se zahvalio, u ime SO i svih naših građana, i ministru Nuhodžiću što je izdvojio vrijeme i posjetio našu dijasporu. Upravo se u tome vidi odgovornost i Vlade i ministra“, zaključio je Mehmed Meša Adrović.

Nuhodžić je uputio izraze zahvalnosti iseljenicima koji žive u Luksemburgu na kontinuiranim naporima koje ulažu na afirmaciji Crne Gore, ističući da iseljenici doprinose i dobrim međudržavnim odnosima Crne Gore i Luksemburga.

Nuhodžić je upoznao prisutne sa aktuelnim procesima u Crnoj Gori, s posebnim osvrtom na razvojne infrastrukturne projekte koji se realizuju na sjeveru i ukupna ulaganja Vlade.

Predstavnici iseljeničkih udruženja iskazali su zadovoljstvo povodom upriličenog sastanka, te informisali o aktivnostima na planu unapređenja odnosa sa matičnom državom. Dogovoreno je da će se u narednom periodu, udruženim djelovanjem i zajedničkom energijom Vlade Crne Gore i svih udruženja, još intenzivnije raditi na poboljšanju kvaliteta života crnogorskih građana.

Sastanku je prisustvovao i počasni konzul Crne Gore u Velikom Vojvodstvu Luksemburg Remzija Camić.

Sastanak se održao u prostorijama ZK Bihor.

DENIS BOŽOVIĆ