NAŠI NAJMLAĐI SPORTISTI U LUKSEMBURGU: MLADE STONOTENISERKE SADIKOVIĆ PONOS DOSELJENIKA IZ CRNE GORE

Sadikovic Melisa rođena 5.8. 2005. i njena sestra Enisa rođena 23.7. 2007. od oca Seada Sadikovića porijeklom iz Bijelog Polja i majke Egle Tamasauskaite, već godinama se vrlo uspješno bave stoni tenisom, osvajaju medalje i žive sportskim duhom.
Melisa je u ovom sportu od 2014. a Enisa od 2016., i malo je reći da su uspješne, jer na svakom takmičenju su pobijedile u svojoj kategoriji.

Na nacionalnim takmičenjuma su bile većinom prve u 2016., 2017., 2018. i 2019. a tako je bilo i na međunarodnim takmičenjuma u Francuskoj, Engleskoj, Mađarskoj, Njemačkoj i Belgiji.

U Francuskoj 2019. na evropskom takmičenju Melisa je osvojila 8. mjesto, a
Enisa 14.

Na državnim takmičenjima u Luksemburgu uglavnom su osvajale prva mjesta. U zadnje tri godine one su nepobjedive u njihovoj kategoriji. Obje treniraju u klubu D.T. Nidderkäerjeng Bascharange. Njihova majka se također od malih nogu bavi ovim sportom, a ujedno im je i trener. Napomenimo da je njihova majka Egle Tamasauskaite Sadiković
ove godine na Evropskom takmičenju malih zemalja u Crnoj Gori igrala stoni tenis za Luxembourg i osvojila ekipno pvo mjesto, a u duble takmičenju – drugo.

Ferid Muratović